A szentinelézek jogilag védett állatoknak minősülnek?
Elvileg már azért is három év börtön jár ha valaki megpróbálja megközelíteni a szigetet. Viszont amikor a szigetlakók megöltek egy misszionáriust ellenük nem indult semmilyen rendőri intézkedés vagy katonai beavatkozás. (szerintem is megérdemelte amúgy az az idióta valláskárosult, de én most csak a jogi részére vagyok kíváncsi a dolgoknak.).
Tehát a kérdésem az hogy törvényileg a szentinelézek embernek vagy állatnak minősülnek?
Embernek minősülnek.
Őslakos csoport, akiknek joguk van a szigetükön élni, és elzárkózni a világtól.
A sziget megközelítésének tilalma minden fél érdeke. Egyrészt a turisták sem halnak meg tömegesen, másrészt a hekyiek sem kapnak el mindenféle betegséget (gondolatod mennyire immunisak bármire ami nem a szigetről van).
2
OK
Viszont, ha embernek minősülnek akkor rájuk is vonatkoznia kellene a törvényeknek, nem?
Egyébként nem csak azt a misszionáriust ölték meg ha nem több idegent is pl. olyanokakat is akiknek az volt a legnagyobb bűne hogy túl közel halásztak a szigethez.
Indiához tartozik szigetük. Indiában területük "törzsi rezervátum", népessége "védett törzs" jogállású.
Tulajdonképpen hagyják vademberként élni őket. Vannak viták, hogy ez erkölcsös-e.
E törzs szájhagyományában mindenesetre elég negatívan ítélik meg a fehér emberekkel történő jelentősebb találkozásukat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!