Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szentinelézek jogilag...

A szentinelézek jogilag védett állatoknak minősülnek?

Figyelt kérdés

Elvileg már azért is három év börtön jár ha valaki megpróbálja megközelíteni a szigetet. Viszont amikor a szigetlakók megöltek egy misszionáriust ellenük nem indult semmilyen rendőri intézkedés vagy katonai beavatkozás. (szerintem is megérdemelte amúgy az az idióta valláskárosult, de én most csak a jogi részére vagyok kíváncsi a dolgoknak.).

Tehát a kérdésem az hogy törvényileg a szentinelézek embernek vagy állatnak minősülnek?

máj. 10. 07:34
 1/7 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%
máj. 10. 07:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Embernek minősülnek.

Őslakos csoport, akiknek joguk van a szigetükön élni, és elzárkózni a világtól.

A sziget megközelítésének tilalma minden fél érdeke. Egyrészt a turisták sem halnak meg tömegesen, másrészt a hekyiek sem kapnak el mindenféle betegséget (gondolatod mennyire immunisak bármire ami nem a szigetről van).

máj. 10. 07:51
 3/7 A kérdező kommentje:

2

OK

Viszont, ha embernek minősülnek akkor rájuk is vonatkoznia kellene a törvényeknek, nem?

Egyébként nem csak azt a misszionáriust ölték meg ha nem több idegent is pl. olyanokakat is akiknek az volt a legnagyobb bűne hogy túl közel halásztak a szigethez.

máj. 10. 07:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
#3 mivel őslakos csoport, ráadásul elég speciális mivel lényegében sosem lépett kapcsolatba a világ többi részével ezért szerintem rájuk külön törvények vannak
máj. 10. 07:59
 5/7 anonim ***** válasza:
58%

Indiához tartozik szigetük. Indiában területük "törzsi rezervátum", népessége "védett törzs" jogállású.

Tulajdonképpen hagyják vademberként élni őket. Vannak viták, hogy ez erkölcsös-e.

E törzs szájhagyományában mindenesetre elég negatívan ítélik meg a fehér emberekkel történő jelentősebb találkozásukat.

[link]

máj. 10. 11:10
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
Apa, kezdőDICK!
máj. 12. 15:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
#5 Nem a fehér emberrel való találkozást ítélik meg negatívan hanem általánosságban minden kívülállóét. A szomszédos szigetek lakóit ugyanúgy ellenségesen fogadják a szentinelézek.
máj. 20. 19:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!