Az utiktgt km elszámolással akaromkérni.A munkáltatóm ezt sajátgk forgalmi és jogsihoz köti.Azelőző munkáltatómnak nem kellett semmi,adtaés kész.Van joga kérni ezek hiányában megtagadni a km elszámolást nekemvanjogom enélkül is kérnia km elszámolást?
Én is dolgoztam helyen, ahol csak ki kellett tölteni havonta nyilvántartást és akkor fizették.
De, egy másik helyen, meg engedélyeztetni kellett és másolatba kérték a forgalmi engedélyt is.
Gondolom, a kamusokat szűrik ezzel, ha nincs jogsid és kocsid, akkor nyilván nem fizetnek. Kocsit érdeklődd meg, hogy jó-e mondjuk családtag nevén, ha pont nem a te neveden van.
Amúgy van jogod kérni bármi nélkül is, legfeljebb nem fizetnek.
Igen, kamus vagyok, mert a kilóméterrel többet kapok utiköltségben mint a bérlettel. Na paff! Nagy kaland!
Én azt szeretném tudni, ha valaki ismeri a vonatkozó érvényes szabályozást, hogy jogom van-e jogsi és forgalmi bemutatása nélkül is a km alapú úti ktg térítés elszámolásra? Mondom, az előző munkáltatóm nem kért semmit, adta és kész!
A munkáltató KÖTELEZETTSÉGE az utazási költségtérítés, ezt kétféleképpen teljesítheti.
1. Megtéríti a munkavállaló munkába járását szolgáló bérlet vagy menetjegy árának legalább 86%-át.
2. Ha a munkavállaló lakóhelye és a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés, vagy a munkavállaló munkarendje miatt nem, vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést: munkába járás költségtérítése címén fizet kilométerenként legalább 18 forintot; afölött is adhat, de az már adóköteles.
(A munkában töltött napokra, a munkahely és a lakóhely közforgalmi úton mért oda-vissza távolságra.)
"Amúgy van jogod kérni bármi nélkül is, legfeljebb nem fizetnek."
A munkáltató KÖTELEZETTSÉGE az utazási költségtérítés.
"Gondolom, a kamusokat szűrik ezzel, ha nincs jogsid és kocsid, akkor nyilván nem fizetnek."
Semmi köze az egésznek sem az autóhoz, sem a jogosítványhoz, és forgalmihoz sem.
Munkába járás költségtérítése - nem meglepő módon a munkába járás költségének megtérítését jelenti, a Kormányrendelet semmiféle megszorítást nem tartalmaz. Ha taxival jársz, akkor a taxiköltségre fogod fordítani ezt a pénzt, ha elektromos rollerrel, akkor töltésre.
A munkáltató nem ellenőrizheti, hogy a munkavállaló saját vagy nem saját (gép)járművel érkezett-e, azaz pl. két közeli településről érkezhetnek ketten egy járműben, miközben a költségtérítést mindkettőjük igénybe veszi.
Úgyhogy annyi a dolgod, hogy megkéred a munkáltatód, hogy legyen szíves a rendeletben a jogosítvány/forgalmi bemutatási kötelezettségre vonatkozó előírást idézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!