Én 1974 évben az MHSZ-nél hivatásos jogosítványt szereztem, 1982. évben megszereztem a nehéz pótkocsira valamint az autóbuszra is a kategóriákat. ezt követően 36 évig dolgoztam autóbusz vezetői állásban. Kell e Páv II vizsgát tennem?
444/2017. (XII. 27.) Korm. rendelet
a közúti járművezetők pályaalkalmassági vizsgálatáról
(2) A pályaalkalmassági minősítés alábbiakban felsorolt okiratok valamelyikével is igazolható:
a) I. pályaalkalmassági kategóriának felel meg
aa) az 1970. január 1-je előtti „C” kategóriás vezetői engedély,
ab) * az 1969. július 1-je és 1978. március 31-e közötti dátummal kiadott gépjárműkezelői bizonyítvány,
b) *
c) III. pályaalkalmassági kategóriának felel meg az 1978. április 1-je után kiadott gépjárműkezelői bizonyítvány.
A hatályos jogszabály alapján kell.
Egyébként nem tudom mit kell ezen tökölni. 2es páv nem egy nagy dolog.
A páv nem egy olyan bizonyítvány ami örök élet +1 nap. Még határozatlan időre kiadottat is érvényteleníteni lehet.
Ha pedig egyáltalán nem is volt akkor meg pláne kell.
Korábban benne volt a jogszabályban hogy 2es pávnak ismerik el a 1978.04.01 és 1988.12.31 között letett D kategóriát. De ez már kikerült belőle. Szóval hiába van D kategóriád az nem érvényes pávnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!