Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy néz ki egy átlagos...

Hogy néz ki egy átlagos ügyvéd napja?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekelne a szakma, tudom, hogy nem úgy működik, hogy elvégzed a jogot, és bumm ügyvéd vagy, ezt mindet tudom, csak érdeklődni szeretnék, hogy lényegében...hogy néz ki egy átlagos ügyvéd napja, és jelenleg egy kezdő ügyvéd Magyarországon mennyire tud megélni?

2024. ápr. 10. 00:16
 1/2 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ....

Ha volt ügyvéd a családban ákitől átvetted a praxist, akkor lehet "jó"...

Ha nem ez a helyzet - és a legtöbb ilyen - akkor minden nap harcot vívsz az ügyfélszerzésért.

Minden sz@r melót el kell vállalni, sokszor csak sikeríjért, hogy megismerjenek.

Évek, mire megismernek, utánna már "szabadabb" a mozgástered, de akkor is az van, hogy állandóan dolgozol.... déleleőtt tárgyalások, kihallgtaások, délutántól késő estig meg ügyfelezel....

Felejtsd el a szabadságot, meg a hétvégét....ügyvédként nincs ilyen, főleg, ha büntetőzöl.

(már ügyvédjelöltként se nem mentem haza este 11 óra előtt....)

Ha nem vállalsz perképviseletet, akkor viszont ki sem látszol a szerződésekből. Minden ügyfélnek minden azonnal kell.... és nagy ívben lesz@rják, hogy nemcsak ők vannak a világon számodra.

Ha nem nyalod a kib...ott seggüket, akkor viszik a pénzükez máshová, ahol erre hajlandóak az ügyvédek.

(még a pályám elején, jelölt koromban mondta egyszer nekem a főnököm, hogy "az ügyvéd gyakorlatilag egy magasan képzett qurva, mert ugyanúgy strichel a pénzért, csak éppen mi jogi szolgáltatást nyújtunk.")

Akkor vállad be, ha ez belefér...

De van jó oldala is:

Ha értesz ahhoz, amit csinálsz, senki nem tud átverni, ellenben minden nagypofájú seggfejet 5 perc alatt le tudsz alázni a tudásoddal.

Ha kijössz egy sikeres tárgyalásról vagy teljesedésbe ment egy nehezebb ügylet, akkor az tud jó érzés lenni.

Ha kirendelt védőként megoldod, hogy a szerencsétlen ügyfeled, aki csak rosszkor volt rossz helyen ne kerüljön börtönbe, na annak a hálája mindent felülír.

2024. ápr. 10. 04:38
 2/2 Mad Max2 ***** válasza:
78%

Magyarországon rengeteg ember akar "ügyvéd" lenni.

Rengeteg ember végzi el a jogi egyetemet, aztán sose lesz belőle "ügyvéd"

A legtöbb jogi szakon végzett ember egy irodai ügyintéző lesz.

Kevés ember az akinek igazi müködő "ügyvédi praxisa lesz, azoknak akik vagy tehetségesek, vagy van valamilyen családi hátterük.

2024. ápr. 10. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!