Táppénz csalás: mennyire ellenőrzik?
Munka mellett egyetemre járok. A következő hónapban lenne egy hétköznapi nap, amikor be kell menjek az egyetemre kötelezően (nagyon nem gyakori hogy hétköznap van gyakorlat). Sajnos a szabadnap nem opció.
Ha kiíratnám magam egy-két napra táppénzre, mennyire valószínű hogy bárki ellenőrzini fogja hogy otthon vagyok-e valóban?
Nem szokták ellenőrizni.
Ha meg nem munkabalesetes, ami után 100 százalék táppénz jár, amit nem is az állam, hanem a cég fizet, akkor főleg nem.
Én levelezőn jártam egyetemre, volt nem egyszer,hogy kellett 1-2 hét felkészülni egy nehezebb tárgyra, csak táppénzzel tudtam megoldani.
Szólj a háziorvosodnak, hogy mondjuk hasmenésed van, vagy valami olyasmi, ami nem nagyon veszélyes, de nem tudsz bemenni miatta. Valószínűleg ad igazolást távolról is.
Azt a kutya sem fogja ellenőrizni, hogy otthon vagy-e. Max az lehet gáz, ha szembejön veled a HRes az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!