Ha meglátok az utcán egy babakocsit toló anyukát, aki az egyik cigit szívja a másik után, azt feljelenthetem kiskorú veszélyeztetéséért?
a Kedvesemmel (9 hónapos kislányom anyukájával) mindketten dohányosok vagyunk. én napi egy dobozzal szívok, neki ugyanennyi 2-3 naig is kitart.
amikor megtudta, hogy terhes, egyből kiesett a cigi a szájából és amíg szoptatott, gyujtott rá. nem dohányzunk a lakásban, az utcán jellemzően az egyikünk tolja a kocsit, a másik pár méterre lemaradva/előre sietve (széljárás függő) dohányzik. persze amikor valamelyikünk egyedül sétál a gyerekkel, akkor ez nem lehetséges, de akkor is figyelünk, hogy merre megy a füst.
mi ezt így csináljuk. szerintem normálisan.
ha ettől neked agyvérzésed támad, az a te bajod.
de egyébként inkább intézd el, hogy ne legyen nitrátos a csapvizünk és ne palackosból kelljen főznünk (nem világvége, hanem pest határa), megcsináltathatnád a járdákat, hogy ne kapjon agyrázkódást a gyerek és ne az úton kelljen tolnom a kocsit. megoldhatnád, hogy a pl. 3-as villamosra (TW 6000) legalább én fel tudjam tenni egyedül a babakocsit, mert most nekem sem megy. az elbontott életveszélyes (állítólag, de mi akkor hogy éltük túl???) vas és beton szocreál játszóterek helyere intézz már valamit, mert nincs hova menni a gyerekkel. stb.
egyébként meg jelents fel, csak arra készülj, hogy akkor én is feljelentelek pl. rágalmazásért, becsületsértésért...
Sajnos nem jelentheted fel. Illetve feljelentheted, és kész. Annyi.
Most írok neked egy cifrábbat. Mellettünk egy házaspár lakik (40 feletti nő, 50 feletti pasas és egy 10 hónapos baba). A babát még soha nem vitték ki a levegőre a 10 hónap alatt, még senki nem látta sosem. (mi sem, pedig mi egész nap kint vagyunk a másfél évesemmel). És bent dohányoznak a szülők a lakásban!!! Amikor kijön a pasi (mert ő elmegy dolgozni meg bevásárolni) dől ki a füst a lakásból. És ott van bent az a 10 hónapos kicsi baba. A szívem majd megszakad, de hát ki vagyok én, hogy osszam az észt nekik? Ja!!?? A pasas ORVOS!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!