Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Termőföld bekebelezése,...

Termőföld bekebelezése, hogyan lehetséges úgy, hogy valaki (nyilván vmelyik örökös és ügyvédje) még a hagyatéki tárgyalás előtt másfél évvel felajánlja a többi tulajdonos részét a Magyar Államnak a többiek értesítése, beleegyezése, tudomása nélkül?

Figyelt kérdés

#politika #öröklés #jog #termőföld #Termőföld bekebelezés
márc. 9. 09:22
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

11 Most is csepegteted az információkat és ezek egymásnak is néha ellentmondanak.

Hol mondanak ellent?

Azt én is tudom, hogy cifra ügy, de ez van.

Az ki fog derülni ki bízta meg, hatalmazta meg?

Tetemes költséget akar felszámolni becses munkájáért!

Köteles vagyok a díja rám eső részét kifizetni, ha nem én bíztam meg és lenyúlta/lenyúlatta a földeket?

Már az elején kiderült, hogy be akarnak csapni.Jogosan követelheti a díját vagy csak perben? Az egyik örökös is idejött hazudozni akár az ügyvéd.

Felül fogom vizsgáltatni, mik vannak arra mérget is vehetnek!

márc. 10. 15:59
 12/12 A kérdező kommentje:
Úgy indult meg az ügy hogy egy ügyvéd bevásárolta magát árverésen egy másik telekbe ami 1/6 részben az említett elhunyt tulajdona. Természetesen nem az ő 1/6 részét vette meg hanem egy másik rokonét. Utána a többi (összes élő rokonét megvette). Ő indította meg a hagyatéki eljárást,azért hogy az elhunytét is meg tudja venni az örökösöktől. Az ügyvédi munkadíja miatt hagyatéki hitelező igényt is előterjesztett.A külterületet ő adta oda az Államnak 2022 decemberében, a "megjelenése" (bevásárlása árverésen 2022 novemberében volt. Nyilvánvaló az összefüggés. Csak azt nem tudom, hogy valamelyik rokonka benne volt-e az ügyben. Még nem volt hagyatéki tárgyalás...
jún. 8. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!