Lakcímbejelentés frissen vásárolt (jelzáloghiteles) lakásnál lehetséges?
Most vásároltam egy lakást banki lakáshitellel. Az ügyvéd szerint csak azután fogok tudni oda bejelentkezni, amikor a földhivatal bejegyzi a tulajdonjogot. Ez tényleg így van, a szerződéssel ezt nem tudom intézni?
Illetve a szerződésen kívül kell még más iratot vinnem magammal hozzá a kormányhivatalba? Gondolok itt mondjuk arra, hogy az önrész átvételéről a volt tulaj nyilatkozott, a Bank is ad egy igazolást arról, hogy ők átutalták a maradékot, meg nyilván van egy lapom az ingatlan birtokbaadásáról a régi tulajtól nekem.
A jelenlegi tulajdonos aláírása kell.
De ha "tutira" tiéd a pecó, akkor nyugodtan hamisítsd alá. Semmi jelentősége.
És a későbbiekben ki fog feljelenteni?
Te, mint tulajdonos, saját magadat?
Nem azért nem követünk el jogsértést, mert félünk a büntetéstől.
A kérdésem nem az, hogy hogyan tudok lakcímkártyát szerezni, hanem hogy JOGSZERŰEN hogyan kell eljárnom hozzá.
Azért értékelem és köszönöm, hogy segíteni próbáltál, én nem fogalmaztam elég egyértelműen.
Akkor megismétlem az első válaszom, első felét:
"A jelenlegi tulajdonos aláírása kell."
#6-nak (kérdezőnek):
Te most miről beszélsz?
Az útszéli kutyát sem érdekli hogy SZERZŐDÉS szerint kié az ingatlan.
A földhivatali bejegyzés a mérvadó. Ha a lakcímbejelentés időpontjában az eladó szerepel a tulajdoni lapon mint TULAJDONOS, akkor neki kell engedélyeznie. Akkor is, ha szerződés szerint már a tiéd!
Kedves #7-es!
Köszönöm, nem új építésű, abból nem lesz gond.
Na voltam kedden a kormányablakban.
Vittem a szerződést és a birtokbaadásit. Ezek alapján be tudtam jelentkezni.
A tulajdoni lapon csak széljegyként szerepeltem, mert csütörtökön fizette ki a volt tulajnak a bank a részét, pénteken vitte be a földhivatalba az ügyvéd a tulajdonról lemondó nyilatkozatot, szombaton történt meg a birtokbaadás. Kedden pedig a bejelentkezés saját, tulajdonosi jogon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!