Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megbüntethetett volna a rendőr?

Megbüntethetett volna a rendőr?

Figyelt kérdés

Egy olyan úton kerékpároztam, ahol tilos, de engem ez nem nagyon érdekel, nem fogok 5 km helyett 35-öt tekerni, főleg hogy a főút tök üres.

Éppen hosszabb ideig, több percig megálltam egy útmenti autós pihenőhelyen (üzeneteket írtam WhatsAppon az Iphone-omon), amikor megállt egy rendőr, igazoltatott, majd megkérdezte, "ugye tudja, hogy akár meg is büntethetném, amiért tilosban kerékpározik?". Mondtam neki, hogy végig toltam a biciklit (ami érdekes módon szabályos, de jóval balesetveszélyesebb, mint tekerni), amire gúnyosan mosolygott.

Végül nem büntetett meg, de megtehette volna? Éppen álltam, amikor igazoltatott, ráadásul hosszú percek óta, tehát nem is láthatta hogy kerékpározom. Márpedig a kerékpárt toló személy gyalogosnak minősül, a gyaloglás pedig nincs megtiltva.

márc. 6. 16:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem tudod, hogy számolják ki a 25% - ot és azt se tudod, mi a tehermentesítő út.

A jogalkotó bárkivel ki tud b@szni, ha akar....

Ha a közútkezelő tilt valamit, akkor az tiltva van.

Még Neked is.

márc. 8. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!