Jövő héten műtétre megyek vidékről Budapestre. Egy órás lesz csak az egész és jöhetek is haza, de mivel nekem nincs jogosítványom ezért bátyám visz fel kocsival. Tömegközlekedéssel nem tudom megoldani a fel utazást mert a lábamat műtik. Ha 8 után még úton leszünk haza és megállít a rendőr meg fog büntetni? Biztosan lesz orvosi papírom de félek hogy mit mondanak majd.
Igen, meg fognak büntetni. A kijárási korlátozással kapcsolatban nincs ilyen szociális alapú mérlegelés.
2021. jan. 15. 10:51
2/9 anonim válasza:
Az a baj, hogy a bátyádat megbüntethetik.
Én a helyedben betegszállító autóval hozatnám haza magamat. Akkor is, ha több órát kell várni rá.
2021. jan. 15. 10:52
3/9 anonim válasza:
Megmutatod a kórházi zárójelentést, esetleg a kórházból kérsz egy igazolást, hogy most engednek el, dátummal, pontos idővel, az attól számított időt, hogy onnan hazaérjetek, meg kiszámoltatod a rendőrrel. Nem kell izgulni!Mégis hogy oldanátok meg?
2021. jan. 15. 10:54
4/9 anonim válasza:
Amúgy hány órakor lesz a műtét?
Hány óra a hazaút?
Kizártnak tartom, hogy du.4-ig ne engedjenek haza. 4 óra alatt autóval Bp-ről szinte bárhova haza lehet érni (ha nem lesz jég az utakon).
5/9 anonim válasza:
Én úgy tudom,amennyiben orvoshoz mentél (ott lesz az ambuláns lapod) nem büntetnek. De lehet csak a rendőr jóindulatán múlik. Férjem rendőr,ő ezért biztos nem büntetne meg. Ráadásul meg sem állítanak minden autót.. nincs annyi rendőr,hogy mindenkit megállítsanak,megkérdezni hol jártak..
6/9 A kérdező kommentje:
Egyébként a lakhelyem és Budapest között 120.km-er van. A kedves segítő szándékú válaszokat köszönöm, ment a zöld kéz. Talán a legjobb ha tényleg kérek igazolást és próba szerencse. Puszi nektek! ❤️
2021. jan. 15. 11:57
7/9 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit hogy legalább most már tudjátok, hogy a covid miatt nincs minden műtét letiltva, magán úton sokféle vizsgálatot/műtétet el lehet végeztetni. Akár legyen szó egy vérvételről akár egy nőgyógyászról.
2021. jan. 15. 12:03
8/9 A kérdező kommentje:
16:40-re van idopontom, sajnos valamiert torlodik a hozza szolasom amit irtam.
2021. jan. 15. 12:11
9/9 anonim válasza:
Így van, ahogy 5-ös mondja! Ez a rendőröknek sem buli.
Egy rendőrnek pár év szolgálat után lesz egy megérzése, hogy kit kell megállítani, kit kell igazoltatni. Pl így kapják el azt, aki pl drogot rejteget a zsebben az utcán.
Napi 300-400 intézkedés a kijárási tilalom miatt? Napi 1500-3000 lenne a reális, amúgy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!