Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Saját feljelentésre nem...

Saját feljelentésre nem megyek be tanuként?

Figyelt kérdés

Az elkövetővel időközben sikerült a feljelentés hatására megegyezni, amelyet mindkét fél elfogadott.

Azonban beidéztek tanunak még előtte, ilyenkor mi a teendő? Nem megyek be, akkor mi a helyzet? Írtam már emailt, nem reagáltak, hívtam a megfelelő telefonszámot, ott se kaptam választ.

márc. 5. 10:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem vontad vissza a feljelentést akkor lényegtelen miképp egyeztek ki. A tanúnak beidézett embernek be kell mennie tanúskodni és az igazat kell mondania, különben törvénysértést követ el és ő lesz a vádlottak padján.

Miért nem vontad vissza a feljelentésedet?

Volt ügyvéded, miért nem tőle kérdezed meg ezt?

[link]

márc. 5. 10:17
 2/6 A kérdező kommentje:

Az első három napban még nem tudtam dűlőre jutni az eladóval.

Szerintem nem lényegtelen, hiszen ilyen formán az eredeti vád már nem érvényes.

márc. 5. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Aha. Te csak azt hiszed. Feljelentést visszavonni jogilag nem lehet.
márc. 5. 11:08
 4/6 A kérdező kommentje:
a szemely a masik oldalon elerhetetlen, nem magyar allampolgar. igy is csoda, hogy tudtam vele kommunikalni es "elsimitottuk". ha most en tanukent nem megyek be, engem vajon koteleznenek valamire ? .. felhivtam az illetekes telefonszamot, letette.. :D
márc. 5. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Persze. Ha nem mész be, kiadják rád a körözést. Szerinted ez így működik? Bemész, teszek egy feljelentést aztán többe nem érdekel?

Pont azért van következménye, hogy boldog boldogtalan ne tegyen feljelentést.

A sztoriban elég lényeges, hogy mi miatt tettél feljelentést.

márc. 5. 21:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Aki erdeklodne, lezartuk a feljelentest, az ugyon kivuli megegyezesnek koszonhetoen.
márc. 13. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!