Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyalogos gázolásért mennyi...

Gyalogos gázolásért mennyi kártérítés jár?

Figyelt kérdés

2 hónapja történt a balesetem. Épp munkába mentem, a zebrán haladtam át, elgázoltak, a medencém 3 része eltört. Szeméremcsont, keresztcsont, ülőcsont. Kb 1 hétig kórházban voltam, műteni nem kellett. Jelenleg ott tartok így a 2 hónap alatt, hogy már 15 kg-al terhelhetem a jobb felem (itt ért legjobban a sérülés), járókerettel közlekedek.

Az aznap viselt ruháimat levágták rólam a mentősök, a szemüvegem összetört. Vennem kellett itthonra szoba wc-t, valamint a wc-re magasítót ami plusz költség volt nekem úgy ahogy a gyógyszerek is.

Mennyi kártérítést kaphatok ezért?

2024. febr. 12. 21:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Hát, lehet, hogy csak én nem értem, de mit kell azon bizonyítani, hogy azért vágták le róla a nadrágját, hogy ellássák a törött lábát, mely azért tört el, mert elütötték, vagy, hogy azért nem kapott fizetést, mert kórházban kellett tartózkodnia amiatt, hogy elütötték???
2024. febr. 23. 19:21
 12/13 anonim ***** válasza:

"azért vágták le róla a nadrágját, hogy ellássák a törött lábát,"

Ennek orvosi okai vannak: lehet, hogy nem lehet a sebhez máshogy hozzáférni.

"mely azért tört el, mert elütötték,"

Nem biztos, hogy azért tört el... lehet, hogy már korábban is sérült volt lába, nem áll a sérülés okozati összefüggésben a balesettel.

"vagy, hogy azért nem kapott fizetést, mert kórházban kellett tartózkodnia amiatt, hogy elütötték???"

A keresetkiesés a kártérítési összeg megítélésénél fontos. Csak azt és annyit adnak, mely valóban a balesettel összefüggésben merült fel.

A biztosítási (kártérítési) jog egy szakma, aminek megvannak a szabályai.

Lehet rajta vitatkozni, hogy ezek jók - e vagy nem, de ettől még ezen szabályok szerint megy az elbírálás.

A biztosító meg abból él, hogy lehetőleg soha ne fizessen semmit a károsultnak... különben tönkremenne, ha mindenkinek fizetne.

2024. febr. 24. 07:57
 13/13 anonim ***** válasza:

"Nem biztos, hogy azért tört el... lehet, hogy már korábban is sérült volt lába, nem áll a sérülés okozati összefüggésben a balesettel"

Hát, ez igen valószínű...!

Talán olyan irányban kellene váloztatni a jogszabályokon, hogy az az ártatlanokat hatékonyabban védje, mint a bűnösöket!

Mert pillanatnyilag bűnözők a jog biztosította kiskapukat kihasználva menekülnek el a felelősségrevonás elől, míg az ártatlan áldozatok a pereskedés nehézségei és az előbb említettek miatti bizonytalan kimenetele miatt inkább nem is indítanak pert!

2024. febr. 24. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!