Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gyalogos gázolásért mennyi...

Gyalogos gázolásért mennyi kártérítés jár?

Figyelt kérdés

2 hónapja történt a balesetem. Épp munkába mentem, a zebrán haladtam át, elgázoltak, a medencém 3 része eltört. Szeméremcsont, keresztcsont, ülőcsont. Kb 1 hétig kórházban voltam, műteni nem kellett. Jelenleg ott tartok így a 2 hónap alatt, hogy már 15 kg-al terhelhetem a jobb felem (itt ért legjobban a sérülés), járókerettel közlekedek.

Az aznap viselt ruháimat levágták rólam a mentősök, a szemüvegem összetört. Vennem kellett itthonra szoba wc-t, valamint a wc-re magasítót ami plusz költség volt nekem úgy ahogy a gyógyszerek is.

Mennyi kártérítést kaphatok ezért?

2024. febr. 12. 21:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%

Valamit igen, de sajnos itt Magyarországon a tárgyakat többre tartják mint az embereket.

PL : hajszál karcot csináltam egy 500 ezret érő autó egyből 50 ezer forintot kellett fizetnem egy kis karc miatt az ajtón.

2024. febr. 12. 21:11
 2/13 Fsms ***** válasza:
Fordulj ügyvédhez. Nem lesz egyszerű.
2024. febr. 12. 21:40
 3/13 anonim ***** válasza:

Egyik ismerosom ismerose is igy volt vele, nem lett semmi, birosagon kert elnezest, de kart nem fizette ki.

Ja es igen cserbenhagyasos baleset volt

2024. febr. 13. 00:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Kártérítést kérni kell és a tényleges károdat tudod igényelni első körben a károkozó biztosítójánál, második körben a károkozónál, ha nem fizetnek, akkor a károkozó ellen beadsz egy fizetési meghagyást
2024. febr. 13. 05:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Testvéremnek eltört a lába, kapott másfél milliót a gázoló sofőr biztositojatol

Persze fogadott ügyvédet, az intézte, nem volt per, csak egyeztetés

2024. febr. 13. 08:23
 6/13 anonim ***** válasza:

Ez nem így megy, kérdező!

A büntetőeljárásban - ha lesz - lehet polgári jogi igényed.

Ezt a büntetőbíró vagy elbírálja vagy nem, de inkább nem.

Ha polgári perre kell menni a kártérítésért, akkor NEKED KELL BIZONYÍTANI, hogy károd van, ez mekkora összegű, azt, hogy a károkozó jogellenes magatartása miatt lett károd és azt, hogy a károkozó felelős a károdért.

A kár összegénél bizonyítanod kell, hogy mekkora kiadással, ill. vagyoncsökkenéssel járt a baleset következménye számodra.

Itt minden fontos lesz, pl. baleset előtt mennyit kerestél, utánna mennyi lett a fizetésed, ha egyáltalán tudtál dolgozni, mennyit költöttél a kezelésekre etc.

ÉS MINDEN KÖLTSÉGEDDEL - amit számlával kell igazolnod - VITATKOZNI FOGNAK!

Sok sikert!

2024. febr. 14. 04:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez tényleg így van, 6-os, akkor betegek a törvények.
2024. febr. 22. 07:11
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül van így

Testvérem peren kívül kapott másfél milliót a biztosítótól.

Lehet többet is ki lehetett volna belőlük sajtolni a bíróságon, de így tényleg csak annyi dolga volt, hogy megbízta az ügyvédet

2024. febr. 22. 07:59
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Fogadtam ügyvédet
2024. febr. 23. 00:12
 10/13 anonim ***** válasza:

A peren kívüli megegyezés egy lehetőség, ami az adott ügy konkrét körülményeitől függ.

És a törvények nem betegek, csak az élet tud baromira igazságtalan lenni....

2024. febr. 23. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!