Ha az alkoholista édesapám meghal abban a házban, ahova én is be vagyok jelentve, engem elővehetnek a hatóságok olyan címszóval, hogy elhanyagoltam apámat?
Az apám legalább 25 éve alkesz, bő egy éve kezdett leromlani az állapota, volt delíriummal és hallucinációval is kórházban. Egyedül él a családi otthonunkban, ahova még be vagyok én is jelentve (ahol élek már több mint 5 éve nem jelenthetem be magamat egyéb okok miatt). Nem valami jó a viszonyunk, csak velem és egyik bátyámmal beszél nagy ritkán mikor mi keressük fel őt (mert persze elvárja, hogy mi keressük, ő egész életemben ha 10szer felhívott sokat mondok). Ugyebár le van romolva az egészsége, kapott nyugtatót a hallucinációs rohama miatt, de alapból sose volt valami aktív a házimunkában. Mikor kórházba került szó szerint a csempéről takarítottam a bocsánat, de a székletét... Mosogatni sem tud, szerinte mosószer nélkül is jó az... Csoda hogy a mosógépet használni tudja, már amikor bekapcsolhatja... Ez mind azért van, mert anyámat cselédnek tartotta, majd válás után azt akarta, hogy én legyek az új cseléd, de én is elköltöztem 1 éven belül, így magára maradt a "felnőtt" férfi... Mindegy, a kérdésem az, hogy ha ne adj isten bármi történik vele és mentőt kell hozzá be a házba hívni és ha sajnos menthetetlen állapotba kerül, akkor vajon engem hibáztathatnak a ház és apám állapotáért? Mert hogy elvileg ott kellene laknom lakcímkártya szerint.
Az meg hogy hetente elmegyek, kitakarítok, főzök rá egy hétre és rendbe teszek minden egyrészt azért is lehetetlen, mert dolgozom, családom van és életem, másrészt nem vagyok a cselédje, harmadrészt sajnálaton kívül semmit nem érzek iránta, aminek ő az oka, amit gondolom nem kell részletezni.
Persze, egyből hívjuk a mentőt, meg ha a melóhelyére nem megy akkor hívnak onnan is egyből, mert megkértük rá őket.
Köszönöm a választ!
Sajnos nem akar elvonóra menni, semmi lépést nem tesz a jobb élet felé. Az a nagy félelmünk, hogy 3 év múlva nyugdíjas lesz és otthon fog lenni egyedül egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!