Becsületsértésért feljelentettek, de csak 6-an látták a facebookon. Nincs valami szabály, hogy hányan kell látniuk, hogy feljelentsenek?
Amúgy közérdekű volt és tudom bizonyítani, de nem engedik. Személyazonosítás sem volt, mert a profilomon nincsenek adatok. Csak egy fotóm volt a profilomon, de azt akárki felteheti stb.
Sztem 6 ember megtekintésénél nem jelenthetnek fel, pláne ha mindent tudok bizonyítani az illetőről, hogy csaló.
Szerintetek az ügyvédet feljelenthetem? A csalónak valószínűleg cimborája ez az ügyvéd. Nem hívott be, nem bizonyíthattam semmit sem.
Szerintetek?
Bárki, bármikor, bármint megsértődve indíthat ellened magánvádas eljárást.
Becsületsértésben ahogy már írtam nem illetékes rendőrség, ügyészség (kivéve ha a sértett rendvédelmi szerv tagja).
Nincs miért a rendőrségre rohannod, mert a rágalmazás ugyanúgy magánvádas (ebben sem illetékes rendőrség és ügyészség).
Ha ügyvéd is úgy látja, hogy a magánvád eredménye csak az lehet, hogy felmentéssel vagy megszüntetéssel (magánvádló ejti a vádat) legyen vége az eljárásnak, akkor szívesen köt veled sikerdíjas szerződést, ezzel lehet feljelentőt "büntetni" törvényesen.
"Felmentés vagy megszüntetés esetén a vádlott meghatalmazott védőjének díját is köteles a sértett megfizetni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!