Becsületsértésért feljelentettek, de csak 6-an látták a facebookon. Nincs valami szabály, hogy hányan kell látniuk, hogy feljelentsenek?
Amúgy közérdekű volt és tudom bizonyítani, de nem engedik. Személyazonosítás sem volt, mert a profilomon nincsenek adatok. Csak egy fotóm volt a profilomon, de azt akárki felteheti stb.
Sztem 6 ember megtekintésénél nem jelenthetnek fel, pláne ha mindent tudok bizonyítani az illetőről, hogy csaló.
Szerintetek az ügyvédet feljelenthetem? A csalónak valószínűleg cimborája ez az ügyvéd. Nem hívott be, nem bizonyíthattam semmit sem.
Szerintetek?
Ez magánvádas eljárás. Azaz ebben rendőrség nem nyomoz és ügyészség nem képviseli a vádat.
A sértett bíróságon tehet feljelentést (ha rendőrségen teszi, az illetékességből bíróságnak továbbítja. Először mindkét felet békítésre idézi bíróság, ezt jellemzően bírósági titkár tartja. Ha ez eredménytelen, akkor lesz tárgyalás. Ott a sértett vagy ügyvédje képviseli a vádat.
Kiírogattál valakiről valami hülyeséget?
Ilyeneket szoktak bizonyos csoportokban a nagy okosok, aztán megy a pislogás, hogy feljelentették... Hát nem úgy van az, hogy azt írsz amit akarsz másról, mert bűncselekményt követhetsz el.
Ha már csak 1 ember is látja azzal már megvalósult. Közérdekű - ha a köz érdekét szolgálja, vagy közszereplőről van szó. Ha csak a szomszédod/haragosod az nem közérdekű adat! Ezzel együtt, ha VALÓS tényt állít valaki azzal nem valósítja meg a cselekményt, de a szubjektív vélemény hozzáfűzésének vannak határai.
#7 börtönbe csak bíróság küldhet, ügyvéd, vagy rendőrség nem! Így látatlanban azt mondom, szerintem csak egy szimpla ügyvédi fenyegetőzést kaptál, amiben mintegy lehetőségként jelenik meg, hogy akár 1 év elzárással is sújtható az adott cselekmény. Ettől még nem az ügyvéd ítél el (s nem is a rendőrség - az csak nyomozást folytat le) hanem a bíróság!
Kérdező, pont arról szól a kérdésed, hogy becsületsértés miatt bepereltek, mert a facebook-ra valami marhaságot írtál ki.
Erre most ugyanezt csinálod itt az ügyvédeddel kapcsolatban, most meg őt rágalmazod meg.
Még egy pert akarsz?
nem rágalmazok senkit. van bizonyítékom mindenre és valóban nem hívott be az ügyvéd.
neveket nem írtam, úgyhpgy ez nem minősül rágalmazásnak. csak feltettem egy kérdést, amire tudni akartam a választ az nélkül h a rendőrségre rohannák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!