Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha összeházasodok egy magyar...

Ha összeházasodok egy magyar férfival akkor én is magyar állampolgár leszek? vagy lehetek? Mi van ha 5 év után elválunk?

Figyelt kérdés
Gyerek kötelező az állampolgársághoz?

2024. jan. 25. 10:09
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Nem leszel magyar állampolgár.

Külön kell kérvényezni az állampolgárságot és ugyanolyan állampolgársági eljárás folyamán lehet állampolgárrá válni.

Nekem lengyel feleségem van és ettől nem lettem lengyel állampolgár, csak letelepedési engedélyem van -bár ez már majdnem állampolgárságot jelent-.

2024. jan. 25. 10:15
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Ha erdélyi magyar vagy (románia kulcsszóból ítélve) akkor te megigényelheted a magyar állampolgárságodat férj nélkül. Amúgysem kapnád meg csak azért mert magyar házastársad van.
2024. jan. 25. 10:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Es ha van már gyerek is? Magyar férfitól?
2024. jan. 25. 10:18
 4/5 anonim ***** válasza:
90%
Gyerek lényegtelen állampolgárság szempontjából rád nézve. Másrészt meg Románia olyan ország, aki akar tud magyar állampolgárságot intézni magának.
2024. jan. 25. 10:22
 5/5 anonim ***** válasza:
87%
Minthogy magyarul irkálsz és ott a Románia kulcsszó is, ezért feltételezem, hogy legalább egy magyar felmenőd van akárcsak nagyszülők szintjén. Akkor meg probléma nélkül igényelhető a magyar állampolgárság a házasságodtól függetlenül.
2024. jan. 25. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!