Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudunk tenni?

Mit tudunk tenni?

Figyelt kérdés
A barátnőmet nagyon megszivatta a családja. Az apja ígért neki egy új telefont, amit részletre vettek meg, hiába mondtam, hogy nem jó ötlet. A kedves papa megígérte, hogy fizeti a törlesztőt, erre most letagadta, hogy ígért volna bármit is, mikor kiderült, hogy még egyetlen részletet sem fizetett be. A probléma az, hogy ez a gyökér a barátnőm nevére vette meg a telefont (ketten mentek el megvenni és a barátnőm nevére iratta, ő meg nem sejtett semmit...), neki viszont nincs jövedelme, 19 éves, az érettségire készül. Itt jön a gond, hogy nem tudunk nagyon mit tenni, mert az apja röhögve letagadja, a számlák meg csak gyűlnek. Kicsit kétségbe kezdünk esni, mit tehetnénk?

2024. jan. 22. 20:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#10 19 évesen ha még előtte nem volt hasonló tapasztalata akkor bizony mindenki ilyen.

Az apja ajándékot adott neki ő meg elhitte. Ez a természetes reakció és nem az, hogy majd apám beígéri és át fog verni, ezért nem írom alá a telefon szerződést hogy az enyém lehessen hanem majd aláíratom apámmal, mert ha majd nem akarja fizetni akkor kénytelen lesz.

Honnan a tökömből feltételezte volna, hogy átveri a saját apja? Most már tudja, hogy megtesz vele ilyet, ezentúl nem fog neki hinni. Na de eddig nem volt oka arra hogy mást gondoljon. Te éppen így tettél volna.

2024. jan. 25. 09:40
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
19 évesen nem gondolta volna, hogy a szerződést, amit aláír el kell olvasnia? Az ilyet nevezzük életképtelenül naívnak…
2024. jan. 25. 09:53
 13/20 anonim ***** válasza:
#12 Nem, az olyat mint te nevezzük nagyképűnek és látszik, hogy nem találkozott élő 19 évessel mostanában.
2024. jan. 25. 09:56
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Képzeld, vannak körülöttem 19 évesek, például az unokahúgaim. Sőt, én is voltam 19 éves. De képzeld, az unokatesóim barátai is ennyi idősek. Egyik se ilyen ostoba, hogy elolvasás nélkül aláírjon valamit csak úgy habira.
2024. jan. 25. 10:01
 15/20 anonim ***** válasza:

Melyik szolgáltató köt szerződést részletfizetésre egy jövedelemmel nem rendelkező emberrel?

Vagy valami hiányzik a történetből vagy kamu az egész.

2024. jan. 25. 10:10
 16/20 anonim ***** válasza:
68%
Nem kérnek jövedelemigazolást egyik szolgálatatónál sem.
2024. jan. 25. 10:16
 17/20 A kérdező kommentje:

#12 Pontosan tudta, hogy mit ír alá, nem azzal van a baj. A gond az, hogy az apja megígérte, hogy fizeti a törlesztőt (amúgy nem random kapta, szülinapi ajándék volt), most meg letagadja, hogy ilyet ígért volna.

Az is jogos kritika, hogy ismerhette volna az apját, és ez valóban igaz is, de nem volt más lehetősége. A régi telefonja tönkrement, én akkor nem voltam olyan helyzetben, hogy vegyek neki újat, ezért maradt az apja...

2024. jan. 25. 13:06
 18/20 anonim ***** válasza:
49%

Ha valakinek nincs pénze, az ne ugráljon.

Vesz magának egy olcsó újat vagy egy használt telefont.

20-25 ezer forintért mar új vagy nagyon jo használt telefont lehet kapni.

2024. jan. 25. 13:32
 19/20 anonim ***** válasza:
57%

#18 Igen, így van. De ez nem a lányra vonatkozik hanem az apjára.

Most nem az a helyzet hogy valaki kitalálta hogy vesz magának egy drága új telefont mikor nincs rá pénze, hanem elhitte egy gyerek a saját apjának, hogy tőle kap majd egy új telefont.

Nyilván ha nem ígéri meg neki az apja hogy fizeti akkor nem vette volna meg és nem írja alá a szerződést. Az ügy felét teljesen kihagyjátok a dologból, hogy itt egy apáról van szó aki megígérte a gyerekének és ő ezt hitte el, nem valami reklámot vett be vagy bemondásra kötött szerződést pénz nélkül.

2024. jan. 25. 13:45
 20/20 anonim ***** válasza:
0%

Namost az ígéret persze szép szó, de azért nem lehet elvárni tőle, hogy fizesse a lányának a telefon törlesztőjét. Menjetek be és mondjátok le a szerződést. Nehéz lesz és vissza is kell adni a készüléket, de ez van. Sajnos nincs ingyen ebéd sehol, senkinél. Ha tönkrement a telefonja az gáz, de ideiglenesen ellett volna egy használt párezres nyomógombossal, tudom milyen, nekem is volt instant törés miatt. Aztán spóroltam rá és meglett az új.

Komolyan gondolkodj el, hogy egy ilyen naív, tulajdonképpen kislánytól mit akarsz…

2024. jan. 27. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!