Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van, ha rosszakat írok...

Mi van, ha rosszakat írok valakiről neten?

Figyelt kérdés
Van egy magyar insta "sztár" és youtuber, kb 100e feliratkozóval, aki nekem abszolút antipatikus.. Ő is meg a pasija is. Redditen a Hunfluencersben többször írtam rá csúnyát, és múltkor facebookon is egy csoportban, ott én hülye névvel, ugyanazt amit Redditen is, kikövetkeztette ki vagyok, és le screenshotolta a kb 20 kommentem Redditről is. Facebookról meg névvel együtt. Egyszer azt írtam facen róla, hogy láttam Pesten egy szórakozóhelyen, ahogy csalja a pasiját (nem igaz) ezt is lescreenshotolta, és írt nekem privát üzenetet, hogy hagyjam abba. Utólag meggondolva tényleg nem volt szép dolog kamuzni is róla, hibáztam, bevallom. Lehet ebből valami bajom? Feljelenthet ezért?
2024. jan. 21. 19:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%

Ilyenkor már megy a bocsanatert esdeklés? Mar nem is olyan antipatikus?

Amigy azt is amit akarsz nyilvánosba, max a modik tiltanak

2024. jan. 21. 19:22
 2/20 anonim ***** válasza:
*azt írsz amit akarsz
2024. jan. 21. 19:23
 3/20 A kérdező kommentje:
De most is antipatikus, nem kértem tőle bocsánatot, hazudni nem volt egyedül szép..gondolom te is csináltál már életedben olyat, amit utólag nem láttál szép dolognak.
2024. jan. 21. 19:23
 4/20 anonim ***** válasza:
89%

Ez olyan amikor az ovisok csúfolnak vkit az utcán de amikor az hatrafordul es elindul feléjük akkor meg sikítás szaladás.

Ez égő.

2024. jan. 21. 19:29
 5/20 A kérdező kommentje:
Ez nem válasz a kérdésre amúgy. Leírtam hogy felfogtam hogy hibáztam, amúgy se most volt, hanem 1 éve kb, de most jött valahogy rá, most írt, kb 1 éve nem is foglalkozok már vele se, se más netcelebbel. Akkor viccesnek találtam, már nem annyira.
2024. jan. 21. 19:32
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Most ne haragudj már, de gondolom nem lep meg, hogy visszaadja ő is azok után, hogy te is hogy bánsz vele....

Hagyd abba hátha megnyugszik ő is. A hazudozás miatt nem csodálom, hogy félsz. Amiatt kb. mindenki berágna és bosszún gondolkodna. Ha látja, hogy nem szekálod, szerintem hagyja ő is a dolgot. Másnem kérj tőle bocsánatot a hazugság miatt. Mert a tényleg túlzás volt, az hogy elmondod a véleményed KULTURÁLTAN, az még ok, de ez nem. Legalább magadért tedd meg, még ha nem is bírod.

2024. jan. 21. 19:34
 7/20 A kérdező kommentje:
Már legalább 1 éve ha nem több nem írtam róla, se senkiről, fent sem vagyok Redditen már, meguntam. Csak valahogy most jöhetett rá a nevemre.
2024. jan. 21. 19:35
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ezt keresed:

"Btk. 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el."

Ebből (2) a) ha nem is bizonyítható, a b) stimmel, mert az internet nagy nyilvánosságnak számít.

2024. jan. 21. 19:37
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor a helyedben vagy bocsánatot kérnék vagy imádkoznék a legjobbakért. De szerintem te csak egy szürke troll vagy a szemében, nem biztos, hogy foglalkozik veled. Lehet rád akart ijeszteni.

#6 vagyok

2024. jan. 21. 19:37
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Simán kérhet kártérítést. A valótlan állítás miatt. Akár több millió Ft-ot is. Aztán kb. életed végéig fizethetd,vag eladod a lakásodat (vagy szüleid). Nagyon fognak neked örülni. Idióta.
2024. jan. 21. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!