Mit kaphatok azért ha a tesóm személyiével veszek piát?
Én 16 vagyok ő 18, és ha veszek az ő személyiével vmi szeszes italt és nem hiszik el h az enyém akkor max elküldenek? V vmi másra is lehet számítaní. Már am 1 szer megcsináltam akkor csak a születési dátumot nézték meg
Köszi a választ :)
Jó asszem összekevertem. Szóval ez mégis közokirat és 2év a maximum tétele az ezzel való visszaélésnek. Függően attól, hogyan jutottál hozzá. De mondom szerintem felfüggeszttel v pénzbüntetéssel megúsznád ha előtte nem volt semmilyen eseted.
Visszaélés okirattal
277. § (1) Aki olyan közokiratot, amely nem vagy nem kizárólag a sajátja, mástól, ennek beleegyezése nélkül, jogtalanul megszerez, vagy azt megsemmisíti, megrongálja vagy eltitkolja, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki az (1) bekezdésben meghatározott cselekményt magánokiratra azért követi el, hogy jogtalan előnyt szerezzen vagy jogtalan hátrányt okozzon, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Remélem beszopod :D
A törvény az törvény és nem csak azért van, hogy legyen. Te fiatalkorú vagy és okirattal visszaélést követsz el, amit nem egyszerűen a törvény, hanem a büntetőtörvénykönyv szabályoz. Ha nem vagy büntethető, akkor a szüleid szankcionálják, mivel ők felelnek érted. Kicsit komolyabban kéne nézni erre az elbszott világra öcsém, mert ha már most ilyeneken járatod az agyad, később se lesz belőled senki.
Kedves második!
A személyi igazolvány KÖZOKIRAT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!