Melyik országban lehet nevet (és nemet is) változtatni, anélkül, hogy állampolgárnak kellene lenni?
Szeretnék nevet és nemet változtatni, de mindenhol hosszú folyamat, itthon pedig nem is lehet.
Melyik országban a legegyszerűbb?
Usa, Dél-Afrika, Costa Rica, bármi jó lenne...
#20,21
Csak közlöm, amikor ez történt, akkor az akkori személyimen az okmányfotón úgy néztem ki ahogy a való életben (kibontott haj, halvány smink, női arc) egyedül a név nem stimmelt rajta, (akkor csak a fotót tudtam lecserélni az okmányon, hogy legalább az stimmeljen) A levélen, értesítőn, okmányokon férfi utónév szerepelt, ez volt a postásnak a gondja, mikor rákérdezett, elmagyaráztam neki hogy mièrt van egy nőnek férfi keresztneve és ezt miért nem tudom megváltoztatni. Ő ennek ellenére értetlenkedett hogy " ilyen nincs" nem az enyém a személyi" "nem valódi a személyi" stb. És egy kis, két ablakos postáról beszélünk, minimális személyzettel.
ha szerinted nem kell egy transznak nevet változtatnia, akkor viszont ne is mennyen az a sipítozás hogy "miért tolom az emberek arcába" "miért nem lehet ezt magánügyként kezelni" stb
mert most az a társadalmi elvárás hogy egy transznemű ne mutogassa magát/magam, ne feltünősködjön.
Szerinted az is társadalmi elvárás hogy a születési nem és ahhoz illeszkedő név legyen az okmányon.
Csak hogy a kettő ellentétes egymással, mivel okmányhasználatkor (posta, tömegközlekedés, bank, hivatalos ügyintézés stb) mutogatnom kell magam, feltünősködnöm kell.
Látod ebben az ellentmondást?
Egy transznemű vagy az egyik vagy a másik felétámasztott elvárást nem fogja tudni teljesíteni, mert azok ellentétesek egymással és az egyik kizárja a másikat.
Vagy a lényeg az hogy, tökmindegy hogy miért, de lehessen minket vegzálni, megalázni?
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!