Melyik országban lehet nevet (és nemet is) változtatni, anélkül, hogy állampolgárnak kellene lenni?
Szeretnék nevet és nemet változtatni, de mindenhol hosszú folyamat, itthon pedig nem is lehet.
Melyik országban a legegyszerűbb?
Usa, Dél-Afrika, Costa Rica, bármi jó lenne...
szia
Dániát ajánlom, itt egy link benne egy összefoglalóval a dán eljárásról (magyar nyelven) [link]
Az eljárás végén tudsz csináltatni Dán honosságú jogosítványt (eu-s) fényképpel és a dán nyilvántartásban megváltoztatott neveddel és nemeddel. Ezt az egész eu-ban el kell fogadnia a nemzeti hatóságoknak személyazonosság igazolására, mivel érvényes, valódi, fényképes, eu-s okmány. Eu-n kívül nem lesz érvényes, oda már útlevél kell, amit az állampolgárság szerinti országnak kell kiállítania, amin Magyarországon a régi adataid lennének, a magyar nyilvántartásokban történő átvezetésre a jelenlegi joggyakorlat alapján nincs lehetőség, csak a hosszú pereskedés aminek a kimenetele minimum kétséges. Ha eddig eljutsz (mármint a dán jogsiig) a magyar átvezetéshez jogsegély szolgálatok tudnak segítséget nyújtani.
remélem tudtam segíteni
Niki
mondjuk azért hogy elkerülhessen jó néhány kellemetlen és veszélyes helyzetet
a teljesség igénye nélkül néhány személyes példám: (én is transznemű vagyok)
buszon bérlet ellenőrzékor belém szállt az ellenőr csak mert hölgyemként megszólított majd a bérlet és az igazolvány átadásakor látta hogy férfi név szerepel az igazolványon, először értetlenkedett majd agresszívan b**ni, k**ni kezdett, ordibált velem a sofőr szolt hátra hogy álljon le és ekkor hagyta csak nagy nehezen abba
postán ajánlott küldemény átvételekor nem hitték el hogy az okmány az enyém vagy hogy valódi-e, a végén már okirathamisítással vádolt az ügyintéző, csak akor adta át a levelet mikor én mondtam neki hogy hívjon akkor rendőrt én megvárom, de a levelem nélkül nem megyek el
bankban személyes ügyintézésnél is volt már ilyen, ott elég volt részletesen elmagyarázni a helyzetet de akkor is roppant kellemetlen volt
dohányboltban életkor ellenőrzés miatt került elő az okmány, a mögöttem álló vevő kezdett el szidalmazni amikor elmagyaráztam a dolgokat az eladónak
van még néhány, ehez hasonló eset
ezeket mind azért történtek meg mert a külsőm eltért az okmányokon lévő adatoktól
képzeld el a szituációt ha mondjuk beidéznek egy transzneműt a bíróságra, rendőrségre vagy épp az orvosnál az okmányon lévő néven szólítanak stb
nekem szerencsére már ez megoldódott mert még a tiltás előtt adtam be a kérvényem, de így is több mint 3 és fél év pereskedés kellett hozzá (közig bíróság, alkotmánybíróság, kuria) de végre megkaptam a nevem (2020. január elején adtam be és csak 2023. augusztus végén kaptam meg)
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!