Ha én öröklök akkor kötelező adni a gyereknek ?
Nem. Te örökölsz. Nem ők.
Mondjuk fogadok arra is nagyon várnak hogy utánad örökölhessenek, szèp kis hiènák.
- Apa adsz nekünk pénzt az örökségedből?
- Nem.
Ilyen egyszerű.
Mivel a hagyatéki végzésben nem szerepelnek, mint örökös, így alapból pénz nem kapnak, majd csak akkor ha ők lesznek örökösként megjelölve valaki halálát követően. Azt hogy kinek mit adsz a pénzedből (bármilyen bevételedből), az meg a Te döntésed. Nekem a szüleim mikor örököltek, egy petákot nem kaptunk. :)
Nálunk csak a tesómnak lenne pofája ilyet megkérdezni amúgy :D
Szerintem meg igenis gáz már a kérdés is, akkor is, ha elfogadják a nemleges választ.
Én a helyükben biztos nem kérdeztem volna meg, ha kapnak, örüljenek, ha nem, maradjanak csendben.
Nem értem minek kell már fejben előre elkölteni másnak a pénzét...
Sokan leírták már: nem kell adnod, ez a te örökséged.
Ettől még a gyerekeid megkérdezhetik, hogy adsz-e nekik belőle, hiszen ők csak azt látják, hogy örököltél.
Nyugodtan mondd el nekik, hogy az örökségből te - mivel te örökölted - lakást fogsz venni és arra fogod az egészet fordítani. Majd ha te meghalsz akkor ez lesz az ő örökségük és akkor majd ők azt vesznek belőle amit akarnak.
feltételezem a felnőtt gyerekeidnek is van már gyereke. Kérdezd meg őket, hogy ha adnál nekik pénzt az örökségedből akkor ők azt tovább adnák-e a saját gyereküknek vagy arra költenék amire nekik van szükségük és amivel majd a gyerekük élete is jobb lesz. Mert te most csak ennyit teszel, lakást vennél amivel neked ÉS a gyerekednek az élete jobb lesz, később meg majd ez lesz a gyerekeid öröksége.
Ha most nekik adod a pénzt akkor nem lesz belőle lakás és nem fognak tudni örökölni utánad ahogy te most örököltél.
Furák nekem ezek a családi viszonyok, az én anyám is igen érdekesen állt a dolgokhoz és nem értette, hogy ha a férjem összespórolt egy rakás pénzt kemény munkával akkor én miért nem akarom azt neki adni ahelyett hogy bútort vagy mást vennék belőle - amire a férjem összespórolta a saját munkájával, csak mert neki kellene az a pénz. Szerencsére a férjem családja és a gyerekeim már nem ilyenek.
Annak, aki azt írja, mi a gond azzal, ha csak megkérdik a gyerekek: ha 12-16 évesek, akkor nem gond, hiszen még nem tudják, hogy megy ez, még komolytalanok is (nem feltétlenül pejoratív értelemben), és nyilván örülnének a plusz zsebpénznek.
De itt a "gyerekek" 30+osok, felnőtt emberek, akik tudják (hacsak nem irdatlan buták), hogy mivel él a szülőjük, így nekik nem jár semmi abból az örökségből jogilag, az, hogy 30+os, családos emberként meg a szülőm zsebéből próbáljam kikunyizni a pénzt, nekem biztos nem lenne pofám. És lehet magyarázni, hogy nem követelőztek, de ez a kérdés valójában burkolt kérés. Hiszen normális felnőtt embernek alap, hogy a másik öröksége az a másiké, nem kérdezgetem a szonszédomat meg a barátaimat sem arról, hogy adnak-e a pénzükből. Nevetséges, hogy egyáltalán megkérdezték.
Jól írta valaki: hiénák. Kérdező, majd lesz ám ott hadd el hadd, mikor ők örökölnek utánad... szerencsédre azt már te nem kell végignézd.
Kérdező, én most egy teljesen más szemszögből nézném ezt a kérdést.
Számtalanszor elhangzik a gyerekek szájából, nem mi akartunk megszületni, ez a szüleink döntése volt.
Szintén a gyerekek hangoztatják, ha már megszülettünk, a szülők kötelessége, hogy mindenből a legjobbat kapják.
Az is elhangzott már itt számtalanszor, ne szüljön gyereket az, aki nem tud megfelelő körülményeket biztosítani a gyereinek, aki nem tudja taníttani, "urambocsáááá", nem segíti hozzá a saját lakáshoz.
Ehhez képest itt vagy Te, akinek legalább 3 gyereke van, miközben még most is albérletben él egy kiskorúval.
Nincs jó válasz a kérdésedre, mert mint látszik, ahány élethelyzet, annyiféleképpen áll hozzá a társadalom.
28-as nagyon szépen megfogalmazta!
Ez a kérdés burkolt kérés!
Tehát ezt így megkérdezni SEM szabad! Feltéve, ha azt akarja a gyerekem, hogy hátralevő életemben szóba álljak vele és ne végrendelkezzek úgy, hogy ő a kötelesrészen kívül semmit ne kapjon. Mert egy ilyen "ártatlan kérdés"-nek nálam ez lenne a következménye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!