Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A mások fajtájára tett megjegy...

A mások fajtájára tett megjegyzéseim csak akkor számítanak rasszizmusnak, ha egyenesen nekik mondom?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy az rasszizmus, ha én fehérként egy négernek mondom az "n-betűs szót" (érti aki érti, direkt nem írom ki, mert rasszizmussal vádolnának az adminok), de az akkor is rasszizmus, ha csak magamban beszélek és kimondom úgy azt a szót, hogy senki nincs a közelemben? Vagy ha kommentbe szidom őket azzal a szóval, az is rasszizmus? Mikor számít az ilyesmi rasszista dolognak? Ezt komolyan kérdezem, szóval kedves adminok, ne szedjétek le a kérdést, rendben? OKÉ??

#néger #megjegyzés #admin #N-betűs szó
jan. 14. 01:54
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Rasszizmus minden olyan ideológia, elmélet, gyakorlat, ami faji ranglétrát állít fel, s önmagát fölé emelve annak alapján szelektál

Nem csak a klf. fajtájú emberekre vonatkozhat a rasszizmus. A kommunisták kiterjesztették a társadalmi osztályokra, rétegekre is: kirekesztették, megbélyegezték, irtották az arisztokratákat, polgárokat, az értelmiséget.

Jelenleg az USÁ-ban tombol a fehérek elleni kiemelten a zsidók rasszizmus.

jan. 14. 04:26
 2/6 anonim ***** válasza:
37%

1-es vagyok

Amiről te beszélsz, az a nyelvi terrorizálás= szavak, fogalmak betiltása, s az “újbeszél” erőszakolása.

Fogalmakat, azok megnevezését tiltják be.

Fogalmakat, azok megnevezését torzítják.

Ez virtigli fasiszta-kommunista terror.

Az önkorlátozás is az.

Ha betiltják valami létezőnek a megnevezését, az már terror.

A te öncenzúrád ennek a terrornak az elgogadása.

jan. 14. 04:31
 3/6 anonim ***** válasza:
64%
A kettes válasz korrekt.
jan. 14. 09:20
 4/6 anonim ***** válasza:
37%

A cigányok rendszeresen cigányozzák egymást meg nevezik parasztnak ( a magyarok rasszista jelzője) a magyarokat, tehát ők a legrasszistábbak.

De a négerek is nevezik négernek saját fatájukat:

[link]

[link]

jan. 14. 12:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Oké, ez eddig megvan, de ha magamban beszélek és véletlen valami rasszista dolgot mondok, de senki nincs a közelemben, az mennyire számít?
jan. 14. 13:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem magadban sem kéne faji megkülönböztető jelzéseket adnod mivel az én erkölcseimnek ez nem elfogadható és szerintem van más ilyen fekete és fehér ember is aki ezt így gondolná,de ha nem megkülönböztető jelzéssel illeted hanem csak simán szídod akkor rendben van
aug. 4. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!