Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek mi lenne a jó...

Szerintetek mi lenne a jó megoldás az elöregedő társadalom nyugdíj kérdésére?

Figyelt kérdés

Ugye egyre lesz a nyugdíjas, mint az aktív kereső, így nincs miből eltartani a nyugdíjasokat. Meddig kéne felemelni a nyugdíjkorhatárt? Most bele gondoltam ebbe a 65 évbe... ha valaki 70 évesen már meghal, akkor csak élete utolsó 5 évében nem kell dolgoznia? Ez elég kegyetlen, nem? Viszont, ha alacsonyabb lenne a korhatár, az csak ront a helyzeten, hiszen így még több nyugdíjas jut 1 aktív keresőre, szóval nekem sincs jobb ötletem, minthogy a nyugdíjkorhatárt emelni. Pl. a briteknél hamarosan 68 év lesz ez a korhatár.

Talán az egyetlen megoldás az lenne, ha valahogy sikerülne jelentősen megnövelni a születések számát. De hogy?

2010. okt. 22. 22:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

tegnap 23:11

1. Nincs állami nyugdíjalap. Felosztó-kirovó rendszer van, nem alap. Felosztani és kiróni mindig lehet majd valamennyit. Mint említettem, a mai nyugdíjrendszer luxusnyugdíjrendszer, rengeteg tartalékkal.

2. A Horthy-korszak nem példakép, mert modern körülményekre nem lehet alkalmazni azt, ami 70 éve volt. Abban az időben az emberek fele még döngölt padlós házban lakó paraszt volt, enyhén szólva más volt az életmód, mások voltak az igények, mások voltak a megoldandó problémák. Egyébként hatalmas munkanélküliség volt a Horthy-rendszerben.

2010. okt. 23. 05:18
 12/13 anonim ***** válasza:

tegnap 23:06

Ma is vannak magánnyugdíj-pénztárak, nyugodtan szerződhetsz velük, ha nem vagy elégedett az állami rendszerrel.

Aztán ne sírjon a szád, ha pár év múlva megint "gazdasági válság" lesz és a nyugdíjpénztár fut a pénzeddel.

1945-ben egyébként elértéktelendett a pengő, szerinted utána mennyit értek a MABI-ügyfelek tőkerészei?

És akkor hogy is nem haltak éhen a nyugdíjasok 1946 után? Ja, Állam bácsi átvette a feladatot és fizetett, mint a katonatiszt.

Szép dolog a magántőke, csak időnként elpárolog, eltűnik, mint szürke szamár a ködben, és akkor jönnie kell Állam bácsinak, hogy csúnya-csúnya módon garanciákat vállaljon.

2010. okt. 23. 05:21
 13/13 anonim válasza:

Szerintem az a baj, hogy már a 40-50 éves se kell dolgozni (na nem az irodistákra gondolok hanem fizikai munkásokra)

akkor hova kell egy 65 éves?! Sz@r az egész úgy ahogy van.

2010. nov. 2. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!