Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adhatok be valamilyen kérelmet...

Adhatok be valamilyen kérelmet ezügyben?

Figyelt kérdés
Egy idős hölgynél lakok, egy szobát bérlek. 80 ezer Ft. Az ügyeit egy alapítvány intézi, a lakással kapcsolatos dolgokat is. Nincs mosási lehetőség az albérletben, egy adott helyre kell elcipelni a szennyest, nagyon fázni szoktam a szobámban mert semmi radiátor, fűtés nincs ott, és a plafon is annyira be van már ázva, hogy már nagy fekete pöttyök meg hólyagok jelentek meg. Ott voltam amikor a biztosító kifizette a plafon javítási költségét, de ez már egy éve volt. De főleg most meg jönnek a hidegek, ez a legrosszabb.
2024. jan. 7. 18:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Nagyon beteg vagy.
2024. jan. 7. 18:59
 2/13 A kérdező kommentje:
Miért is? Csak mert alapvető dolgok nincsenek rendben a lakásban? Fel ne újítsam esetleg?
2024. jan. 7. 19:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Költözz máshova, csak hát nyilván ott több lesz az albérleti díj is, ezt hívják piacnak.
2024. jan. 7. 19:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
És ki kötelez, hogy ott lakj? Vagy mikor kivetted még érezhetően volt jobb a lakás/szóba állapota? Mondjuk ez utóbbi esetben is a megoldás, hogy keresel másikat. Ha a tulaj nem akar rá költeni, nem fog. Max nem talál majd olyat, aki kiveszi.
2024. jan. 7. 19:06
 5/13 A kérdező kommentje:
Azért mert van aki beteg leszázalékolt dolgozik de nem keres annyit hogy kauciót fizessen
2024. jan. 7. 19:10
 6/13 A kérdező kommentje:
Ez is piaci ár, amit egy félszobáért fizetek
2024. jan. 7. 19:11
 7/13 A kérdező kommentje:
Rendeltetésszerű használatra alkalmasnak kell lennie a szerződés szerint. A szerződés nem csak rám vonatkozik
2024. jan. 7. 19:15
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez baromi érdekes, mert én 80+rezsiért egy komplett lakást bérlek, jó állapotút. Nemrég lettek cserélve a nyílászárók, teljesen élhető. Igaz, ezt nem Butapesten teszem, hanem vidéken, és ingázok napi cca 40 km-t a munkahelyemre kocsival, de ennyi nekem belefér azért, hogy ne olyan körülmények közt éljek, mint például te.
2024. jan. 7. 19:24
 9/13 anonim ***** válasza:

A szerződésben ki van kötve minden általában. A bérbeadónak is vannak kötelességei.

Ilyen nagyobb hibákat nálunk a tulajdonos oldja meg. Nézd meg mi áll a szerződésben. Ha benne van ez a rész, akkor igazándiból nem vagy köteles fizetni. Ha az öreg nem hajlandó visszafizetni azonnal a kauciót, akkor sajnos az a legjobb, ha lelakod, és elmész. Szerződésszegést hajt végre, ha nem biztosítja számodra a szoba alkalmasságát.

De 80-ért biztosan kellene tudnod bérelni egy olyan szobát is,amihez van közös mosógép is. ~Kolesz szintűt. Ez így nagyon gáz, hogy nincs fűtés, penészedik, beázik, zérókomfortos. Fenyegesd meg, aztán lépj le mihamarabb szerződésszegésre hivatkozva.

De jobban olvasd el, hogyan van megfogalmazva. Az biztos, hogy fűtetlenül, beázósan, penészedősen nem kiadható a szoba.

2024. jan. 7. 19:29
 10/13 anonim ***** válasza:

80-ért sztem is találnál másik szobát is. Ha van szerződés, akkor lehet panasszal élni. Én a jegyzőnél kezdenék, onnan tuti meg tudják mondani, h merre kell menned.

Más kérdés, h innentől úgyis új lakást kell majd keresned, mert a néni ki fog tenni a lakásból. Ismerem az ilyeneket, ha máshogy nem tud elzavarni, akkor majd bosszant, amíg el nem mész.

2024. jan. 7. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!