Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Be kellene-e tiltani a fürdőkb...

Be kellene-e tiltani a fürdőkben a fotózást?

Figyelt kérdés
Engem rettentően zavar, hogy ha elmegyek egy fürdőbe, akkor ott egy csomó ember szelfizik. A miskolctapolcai barlangfürdőben vagy a Gellért fürdőben már tarthatatlan a helyzet. Nem lehet normálisan fürödni, mert egyszerűen nem tudok olyan helyre menni, hogy egy idióta ne fotózna le. Alulöltözötten, fürdőruhában pedig nem akarok mások fotóján szerepelni. Sok embernek nem ideális a testalkata, őket is bizosan zavarja, hogy utána majd rajtuk röhögnek azok, akik fotózkodtak a fürdőkben. Utcai ruhában meg mégsem mehet be az ember, azt csak egy bizonyos népcsoport csinálja. A normális szaunarészlegeken szerencsére többnyire tilos, de ott még fürdőruhát sem hord az ember. A fürdő többi részében miért lehet akkor? Az az egy ruhadarab már nem olyan sok. Vagy titeket nem zavar, ha mások lefotóznak fürdőruhában, csapzottan és otthon rajtatok röhögnek, vagy kirakják a netre?

2024. jan. 7. 18:32
A kérdező szavazást indított:
Meg kellene tiltani a fürdőknek a fotózást, mert sértheti az emberi méltóságot.
Nyugodtan fotózzon bárki bárhol bármit, engem nem zavar, ha hiányos öltözékben szerepelek más fotóján.
26 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
79%
Nem egészen értem, az nem zavar, hogy akárki láthat aki ott van, méghozzá testközelből, csak a fotó?
2024. jan. 7. 18:40
 2/22 anonim ***** válasza:
71%
Nekem pl nincs üldözési mániám.
2024. jan. 7. 18:40
 3/22 anonim ***** válasza:
80%
Nekem sincs.
2024. jan. 7. 18:41
 4/22 anonim ***** válasza:
79%
Ezek nyilvános helyek, nyilvános helyen pedig megvan, hogy mik a szabályok a fényképezésre. Ha zavar, ne menj ilyen helyre!
2024. jan. 7. 18:43
 5/22 anonim ***** válasza:
70%
Vagy húzz egy zacskót a fejedre, ha már ilyen rusnya vagy.
2024. jan. 7. 18:49
 6/22 anonim ***** válasza:
76%
Az megvan hogy eleve sokszorta többen látnak élőben a hiányos öltözékedben, mint ahányan valaha látni fognak egy konkrét fotó hátterében?
2024. jan. 7. 18:50
 7/22 anonim ***** válasza:
74%

Mindenképp nem-mel szavaznék egy ilyenen. Ezek élményterek, amiket meg kell örökíteni. Akár csak a közterületek, strandok, akármi.

Persze nyilván ezeket a fürdőhelyeket/uszodákat/wellnesseket amúgy cégek működtetik, még ha többségük önkormányzati tulajdonú, de ettől még hozhatnak persze egyéni döntéseket, akár fotózás tiltását is, de

a véleményem az, hogy:

Ha szégyenled a szottyadt tested, akkor ne menj fürdőbe! Ilyen egyszerű.

2024. jan. 7. 18:59
 8/22 anonim ***** válasza:
72%
A fürdő üzemeltetője hozhat ilyen szabályt, de annak az előírása hogy valaki egy általa üzemeltett fürdőben, szórakozóhelyen, étteremben, miegyébben tiltsa be a fotók készítését az elég súlyos beavatkozás lenne a magánautonómiába, egy vállalat működésébe és egy cseppet sem racionális. Egyrészt mint mondtam eleve hozhat szabályt az üzemeltető, amennyiben nem hoz akkor az ügyfél dönthet úgy, hogy nem veszi igénybe az adott szolgáltatást, ha meg belép akkor azzal elfogadja a szabályokat. Senki nem kényszeríti rá, XY-t hogy ő ezt a sérelmet elszenvedje, ő ezt elfogadta ha ez számára elviselhetetlen akkor ne járjon fürdőzni. Másrészt a fürdők területén ha nem tűnt volna fel vagyonvédelmi okokból, valamint az élet- és testi épség védelme érdekében eleve kamerás megfigyelés működik, ezeket nyilván az adatkezelésre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezelik. A harmadik, hogy a személyiségi jogok védelmére vonatkozó háttérszabályok így is, úgy is védenek. Ha nincs tiltva a fotó készítése akkor sincs rá mód, hogy egy másik fürdőző rólad egy nem túl előnyös képet készítsen és azt megossza pl. facebookon, hogy haha itt van ez a csapzott vízidisznó. Ha ez tudomásodra jut, perelheted. Az emberek alapvetően nem ezzel a céllal fotóznak, ha a háttérben a tömegből emberek látszanak egy szelfinél azt is gyakran homályosítják, kivágják, vagy nem azon van a fókusz. A fotó készítőjének sem az a célja, hogy valami gáz forma a háttérben "tönkre tegye" élete képét amit ő másokkal meg akar osztani. Ha rajta vagy sem érdekelsz senkit, a fürdőző tömeg egy része, fürdőruhában. Semmi érdekes nincs benned, nyugi.
2024. jan. 7. 19:27
 9/22 anonim ***** válasza:
33%

Az azért teljesen más, hogy ott is látnak sokan - ők viszont nem téged néznek, mert nem azért mennek oda! A képen viszont ott vagy, és azt alaposan is nézegethetik. Ezért is szörnyűek az ilyen fürdőket bemutató videók a neten, mert alapból nem nézek rá a 70 éves bácsira úszónadrágban, mert máshova is nézhetek, ha meg a videón telibe mutatják, ahogy megy be a jacuzziba, a videót nézi az ember, nem mást, az nem túl szép látvány.

Egyébként túl nagy jelentősége nincs, saját használatra megvan nekik az a kép rólam, egészségükre, csak ne rakják fel a netre, mert senkinek semmi köze hozzá, hogy én voltam-e valamikor a barlangfürdőben.

2024. jan. 7. 19:28
 10/22 anonim ***** válasza:
66%
9: A videót sem azért nézik, hogy téged alaposan nézegessenek. Ha meg valakinek az a célja, akkor élőben is alaposan meg tud nézegetni. Sőt oda is szólhat valami sértő megjegyzést.
2024. jan. 7. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!