Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nyerhetek-e kártérítést,ha...

Nyerhetek-e kártérítést,ha birtokában vagyok annak az információnak, hogy a lottòsorsolàst elcsalják?

Figyelt kérdés

[link]

...Zrt-nél dolgozó ismerősök is mondták, hogy el se hinnénk micsoda trükközések vannak a lottóhuzasoknal. Egyértelmű hogy a telitalálatos szelvényeket nem engedik csak úgy egy random mezei embernek megnyerni és ők viszik el ezeket a nagy nyereményeket.

Az eurojackpotnál is kész vicc ami most megy. 100 millió euró fölé duzzasztják a jackpotot így évente kb.

Milyen jogi úton lehet elindulni (akár több ember összefogásával is), hogy véget vessünk ennek a mocskos csalásnak

2023. dec. 30. 13:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
48%
Nem. Az információ birtoklása nem okozott számodra kárt.
jan. 4. 17:42
 12/20 A kérdező kommentje:
11. De ha vettem szelvényt úgy már kárt okozott (és nem azért mert nem nyertem vele,hanem mert manipulálják és így még a matematikai esélyem sincs meg a jackpotra
jan. 4. 18:24
 13/20 anonim ***** válasza:
43%

A hülyék adója a lottó. :)

Lásd 2023. 32. heti magyar skandináv lottó. Egymás után két húzásnál 7-ből 6 szám azonos volt.

[link]

jan. 24. 17:52
 14/20 anonim ***** válasza:
61%
Nem. Ezt mindenki tudja. Nem újdonság, hogy elcsalják, mindíg is ezt tették.
jan. 30. 18:37
 15/20 anonim ***** válasza:
78%
A lottóval reményt veszünk. Tudjuk, hogy szinte nulla az esélyünk nyerni, mégis megvesszük. Az a kicsi meg már úgysem számít.
jan. 30. 18:38
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Igen, valóban elcsalják, de ezért nem fognak neked kártérítést megítélni, mert ez esetben azt is igazolnod kellene, hogy ha nem csalták volna el, akkor te nyerted volna meg. Ennek viszont egy a sokmillió az esélye, tehát max a szelvény árát perelhetnéd vissza, de azt is csak akkor, ha nem mindenki által ismert netes videókkal, hanem privát, személyes és valós tárgyi bizonyítékkal állsz elő, amit a másik fél nem tud cáfolni.
jan. 30. 18:42
 17/20 anonim ***** válasza:
37%

Most gondolj bele, játszanak 5 millióan 5 mezővel, akkor az mennyibe is kerül? kb 20 milliárd ft

ha nincs nyertes, akkor kb 3 milliárd ft-al több lesz a kövi heti főnyeremény.

Vannak még egyéb kisebb nyeremények, az legyen mondjuk 2 milliárd.

A maradék pedig: 15 milliárd profit...

febr. 3. 04:35
 18/20 anonim ***** válasza:
37%
Mi értelme lenne elcsalni :D
febr. 3. 04:35
 19/20 progizo ***** válasza:

#6.: "Magyarországról még soha nem is nyerte meg senki az eurojackpotot."

Tévedsz, legutóbb 121 sorsolással ezelőtt volt magyar 5+2 találatos az EJ-on: [link]

Amúgy én is hallottam ilyen-olyan mendemondákat a lottócsalásokról, pl. hogy kontaktspray-vel fújnak le bizonyos számgolyókat, hogy beszippantsa a sorsológömb csöve, de ezek szerintem inkább tartoznak a városi legendák körébe.

febr. 8. 14:01
 20/20 anonim ***** válasza:

Hát, ha már csalás, akkor szerintem pl. a Putto sokkal nagyobb csalás (volna), mint a heti lottók.

Szeretek próbálkozni olykor az 50 húzásos körrel (se kutyám, se macskám, magam vagyok), és van, amikor a 4 óra 5 perces játék alatt sorozatban jönnek a kisebb-nagyobb nyeremények (legalább is visszanyerem, vagy megközelítem a játék árát 20 eFT), aztán olyan is van, amikor kb. 3 óra hossza alatt sincs egyetlen nyereményem sem, de aztán az utolsó húzások sem hoznak sokat (visszanyerek kb. 2-3 ezer Ft-ot).

Úgy szoktam ezt emlegetni, ha az elejétől jön-jön vissza a cekk, akkor "nagyjából elkaptam az algoritmust".

febr. 15. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!