A három fő hatalmi ágon kívül(törvényhozás,végrehajtás,igazságszolgáltatás ) mi számít még hatalmi ágnak?
Úgy tudom, hogy vannak még, amik annak tekinthetők, de nem tudom, mi lenne az, amit keresek
Természetesen néztem a neten, de hiába találok adatokat, ha nem tudom mi az amit keresek mert eltérőek...
Ezt (is) megtaláltam, viszont azt is, hogy a Kormány, a Bíróság, Önkormányzatok is annak tekinthetőek?!
Ezért nem tudom melyik forrásnak higgyek?!
Köszönöm
Köszönöm!
Ezek szerint a kormány, bíróság, önkormányzatok nem jó forrás? nem tekinthetőek annak?

A kormány ( országgyűlés ) az országos, az önkormányzatok a helyi törvényhozásért felelnek ( bár nálunk inkább csak helyi rendeletekről lehet beszélni ).
A bíróságok az igazságszolgáltatás részei.
Használd már egy kicsit a buksid... :)

"A három fő hatalmi ágon kívül(törvényhozás,végrehajtás,igazságszolgáltatás )"
"a Kormány, a Bíróság, Önkormányzatok is annak tekinthetőek?!"
A törvényhozás jelenti a parlamentet, annak része a kormány. A végrehajtás szintén a kormányzat és az önkormányzatok meg a rendőrség, a szerv amivel betartatják a törvényeket. Az igazságszolgáltatás maga a rendőrség, ügyészség és bíróság.
Az egyik a feladat szerinti felosztása a hatalmi ágaknak, a másik meg hogy kiket rendelsz hozzá a feladathoz.

7: Köszönöm!
8: Bro, ne aggódj nekem megvan a jegyzet! ;)
Csakhogy, az egyik oldalon a 3 fő ághoz a médiát a másik oldalon pedig a kormány, bíróság, önkormányzatok kerültek hozzá pluszban, így nem értettem miért van 2 db lista, nem hinném, hogy neked ez világos, úgyhogy nem is részletezném tovább
9: parancsolsz?!

"A törvényhozás jelenti a parlamentet, annak része a kormány."
Az mondjuk érdekes lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!