Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A három fő hatalmi ágon...

A három fő hatalmi ágon kívül(törvényhozás,végrehajtás,igazságszolgáltatás ) mi számít még hatalmi ágnak?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy vannak még, amik annak tekinthetők, de nem tudom, mi lenne az, amit keresek

Természetesen néztem a neten, de hiába találok adatokat, ha nem tudom mi az amit keresek mert eltérőek...

2023. dec. 27. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
A média
2023. dec. 27. 19:39
 2/10 A kérdező kommentje:

Ezt (is) megtaláltam, viszont azt is, hogy a Kormány, a Bíróság, Önkormányzatok is annak tekinthetőek?!

Ezért nem tudom melyik forrásnak higgyek?!

Köszönöm

2023. dec. 27. 19:42
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
Mèdia
2023. dec. 27. 19:42
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ezek szerint a kormány, bíróság, önkormányzatok nem jó forrás? nem tekinthetőek annak?

2023. dec. 27. 19:44
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

A kormány ( országgyűlés ) az országos, az önkormányzatok a helyi törvényhozásért felelnek ( bár nálunk inkább csak helyi rendeletekről lehet beszélni ).

A bíróságok az igazságszolgáltatás részei.

Használd már egy kicsit a buksid... :)

2023. dec. 27. 19:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Használom, csak mivel mindkettőt felírtuk a médiát is és a kormány, bíróság, önkormányzatokat is a neten sem találtam pontos megerősítést így nem voltam benne biztos, hogy MELYIKET tanuljam meg........
2023. dec. 27. 19:49
 7/10 anonim ***** válasza:
59%

"A három fő hatalmi ágon kívül(törvényhozás,végrehajtás,igazságszolgáltatás )"

"a Kormány, a Bíróság, Önkormányzatok is annak tekinthetőek?!"

A törvényhozás jelenti a parlamentet, annak része a kormány. A végrehajtás szintén a kormányzat és az önkormányzatok meg a rendőrség, a szerv amivel betartatják a törvényeket. Az igazságszolgáltatás maga a rendőrség, ügyészség és bíróság.

Az egyik a feladat szerinti felosztása a hatalmi ágaknak, a másik meg hogy kiket rendelsz hozzá a feladathoz.

2023. dec. 27. 19:52
 8/10 anonim ***** válasza:
pénzügyek a pénzkiadással az élen!
2023. dec. 27. 20:05
 9/10 A kérdező kommentje:

7: Köszönöm!

8: Bro, ne aggódj nekem megvan a jegyzet! ;)

Csakhogy, az egyik oldalon a 3 fő ághoz a médiát a másik oldalon pedig a kormány, bíróság, önkormányzatok kerültek hozzá pluszban, így nem értettem miért van 2 db lista, nem hinném, hogy neked ez világos, úgyhogy nem is részletezném tovább

9: parancsolsz?!

2023. dec. 27. 20:28
 10/10 Justinianus ***** válasza:
33%

"A törvényhozás jelenti a parlamentet, annak része a kormány."

Az mondjuk érdekes lenne...

2023. dec. 27. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!