18 év alatti fiatalok iratokkal egész éjjel kinn lehetnek?
Figyelt kérdés
Úgy értem városban, ha pl polgárőr jön, akkor az ugye igazoltat. Elég neki, ha van nálunk személyi, vagy ilyenkor a szülőket is felhívják?2010. okt. 21. 20:24
1/7 anonim válasza:
ki nem szarja le a polgárőrt? :D sztem semmi joga igazoltatni
2/7 A kérdező kommentje:
Akkor viszont mit szokásuk tenni? Még csak hallottam róluk, illetve láttam ahogy kocsival mentek, de ennyi...
2010. okt. 21. 20:32
3/7 anonim válasza:
A rendőr bárkit megállíthat általános igazoltatásra, akkor megmutatod az irataidat és kész. Lehet kint iratokkal akárki(persze ha nem vagy körözött...).
5/7 anonim válasza:
Azt nem tudom, h igazoltathat e, de ahogy én hallottam, csak akkor cirkuszolhat, ha az önkormányzati rendeletben van. Pl asszem Egerben (nem biztos) hoztak ilyen rendeletet, h kiskorú 11 óra után csak írásos szülői engedéllyel tartózkodhat utcán és közterületen. Tehát attól függ, hol laksz, és az ottani önkormányzatnál kell utána nézni.
6/7 anonim válasza:
Gondolom a bérleteddel 1üt hordod a személyidet. elég olyankor ha megmutatod. És ha nem vagytok bepiálva akk nem fog akadékoskodni. Ha látja h hangoskodtok közben meg kábák vagytok. jön a nemvárt buli. mentek haza.
18/F
7/7 anonim válasza:
Polgárőr nem igazoltathat, hozzád sem nyúlhat, mivel nem rendelkezik közhatalommal. A rendőr igazoltathat, de mondjuk itt, Pesten magasról lesz*rják, hogy mit csinálnak kinn a fiatalok. Egyébként meg a helyi rendeletektől függ, hogy kinn lehet-e éjszaka fiatalkorú személy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!