Ilyenkor mi történik?
"viszont pszichiáter előtt meg tudom játszani, hogy normális vagyok"
Dehogy tudod.
A gondnokság alá helyezésnél különböző-úgynevezett- ügycsoportok vannak, hogy mi az, amit te nem tehetsz meg. Pl.nem írhatsz alá ingatlaneladással kapcsolatos dolgokat vagy mondjuk nem kezelheted a saját pénzed, mert elszórod.
Ilyenkor belátási képességet vizsgálnak, hogy tudod-e mibe kerül egy kg- kenyér, minden hónapban rezsit kell fizetni, ilyesmik.
Bíróságra kell beadni, ha valakit gondnokság alá akarnak helyezni, és a bíró elküld igazságügyi pszichiátriai kivizsgálásra és a szakvéleménye alapján hoz döntést. Gondolom esetedben szó sincs ilyesmiről.
De semmiféle felhatalmazást nem kell írnod, hogy majd az édesanyád engedélye alapján írhatsz alá valamit. Tizennyolc évesen nagykorú vagy.
"vagy mondjuk nem kezelheted a saját pénzed, mert elszórod.
Ilyenkor belátási képességet vizsgálnak, hogy tudod-e mibe kerül egy kg- kenyér, minden hónapban rezsit kell fizetni, ilyesmik." "és a bíró elküld igazságügyi pszichiátriai kivizsgálásra és a szakvéleménye alapján hoz döntést." És ha én túl drága dolgokat veszek magamnak, nem tudom mennyibe kerül egy kg kenyér mert nem eszek kenyeret és házhoz rendelek csak kaját és nem tudom, hogyan kell befizetni a rezsit mert mert nemrég töltöttem be a 18-at (akkor jövőben, nem most mert most 17 vagyok) és albérletbe költöztem (nem most, jövőidőben írom) és az albérlet havidíjában van benne a rezsi és emiatt nem tudom mert az albérlet tulajdonosa fizeti a rezsit és a pszichiáter látja, hogy autista vagyok és hiába mondok normális dolgokat, egy kicsit néhány szavamból látszik, hogy valami nem oké velem, ráadásul furcsa internetes munkával keresek pénzt (amik az adóbevallásomban is benne lesznek) amik azt bizonyítják, hogy bizarr álomvilágban élek akkor hiába tudom magam ellátni, hiába keresek sok pénzt, hiába tudom magamtól intézni az ügyeimet, hiába fizetek adót, hiába vagyok önálló, gondnokság alá helyezhetnek emiatt?
Akkor elmondod, hogy:
* házhoz rendelem az ételt, ez egy hóünapban ennyibe kerül
* albérletben lakom, a bérleti díj magában foglalja a rezsit, így azt nem kell külön fizetnem
* elmondhatod, hogy milyen munkát végzel, de inkább az fogja érdekelni őket, hogy mennyit keresel
* a bizarr álomvilág nem indok arra, hogy gondnokod legyen
Kérdező, amit a 15-ös válaszodban írtál, az normális dolog.
Úgy értettem, hogy nem tudod, hogy egyáltalán kell fizetni a rezsit, meg ilyen alap dolgok. Az, hogy munkád van, az csak jó pont. És nem csak ezeket kérdezik, meg teszteket kell kitöltened.
Hidd el nem olyan egyszerű valakit gondnokság alá helyezni.
Onnan is tudom, mert egy barátomat tavaly próbálták ezzel kikészíteni, merő haragból, és nem tették gondnokság alá.
Csak azért csinálták vele ezt, mert az ilyen gondnokság alá helyezési perek ingyenesek.
Egyébként a 16-os válaszolónak is igaza van.
Ne félj ettől.
Javítás:
Úgy értettem, hogy nem tudod, mennyi a rezsi, hogy fogalmad nincs az ilyen dolgokról, hogy egyáltalán a fűtésért, világításért, vízért, stb. fizetni kell. Meg azért nem tudod, mennyi egy kiló kenyér, mert semmit nem vásárolsz, csak ülsz otthon, és ki kell téged szolgálni.
De ahogy írtam is, ezek csak az alap kérdések voltak az említett barátomnál,
ezen kívül még sok dolgot kérdeztek, és ott helyben meg is mondta neki a pszichiáter, hogy nem érti, mit keres itt, mikor teljesen képben van a világgal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!