Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinek van igaza ebben a vitában?

Kinek van igaza ebben a vitában?

Figyelt kérdés

A párommal ketten lakást bérlünk. Összevesztünk, múlt hónap 17-én közölte, hogy tűnjek el. Másnap el is mentem és máshol szálltam meg.

Nemrég kibékültünk, december 5-én visszacuccoltam az albérletbe. Időközben ő rendezte a bérleti díjat a tulajdonossal, majd megkért, hogy adjam oda neki a részem, én pedig a november első 18 napjára járó arányos díjat át is utaltam neki, amin nagyon elképedt, felháborodott, mondván a teljes rám eső részt fizessem ki.

Ezt természetesen nem fogom megtenni, ő rakott ki a közös albérletből, nem használhattam hetekig a lakást. Sőt, december elejét sem fogom neki kifizetni.

Jogilag mit lehet ilyenkor tenni? Ki kellene fizetnem neki a teljes rám eső részt?

2023. dec. 11. 18:04
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Jogilag? Neked ez egy jogi kérdés? Hagyjad már a fenévbe azt a hülye picsát. Kihasznál, ugráltat, ö dönt, hogy menj vagy maradj? Milyen paprikajancsi vagy te? Vágjál már az asztalra és fogd menekülőre. Mert ha nem fizetsz a semmiért, akkor beperel vagy mifene?
2023. dec. 11. 18:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag szakítasz és hagyjátok egymást a francba. Minek költözöl vissza ha semmivel sem lett jobb a helyzet?
2023. dec. 11. 18:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Neked van igazad.

Hogy jogilag mi van, az attól függ, hogy ki mit írt alá?

A magánéleti részt én sem értem...

2023. dec. 11. 18:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem úgy tűnik hogy kibékültetek volna :D

Jogilag egyébként ki kellene fizetned, mert nem a lakásban töltött időt fizeted, hanem a szerződésben meghatározott havidíjat. Az akkor is annyi ha ki se mozdulsz a lakásból, meg akkor is ha fél évre megszállsz a haverodnál. Hogy a költséget szerződésben is felezitek, vagy csak szóbeli megegyezés alapján azt nem tudom, ha mindenképpen jogi szempontból akarod megközelíteni a dolgot, akkor ez egy fontos részlet. Ha pl. a lakást te bérled és szerződés szerint neked kell fizetned, de közben odaköltözött hozzád a csaj és jófejségből megfelezitek az árát, attól még hivatalosan neked kell(ene) fizetni az egészet. Ha a csaj egyik napról a másikra azt mondja hogy ő nem fizeti többet, akkor ez van és kész. Fordított esetben ugyanígy van. Nyilván ha a szerződés szerint is felesben fizetitek, akkor a felét ki kell fizetned akkor is ha közben ideiglenesen elköltöztél.

De ha már jogi kérdés, egyedül ki sem rakhat a lakásból, szóval te voltál a hülye hogy elmentél. Max a főbérlő vagy a tulaj rakhat ki, ő is csak alapos indokkal. Dönthetsz úgy, hogy x napig máshol alszol, de egy egyszerű lakótárs nem rakhat ki. Más persze ahelyzet ha "feketén" vagy ott, nincs róla semmi papír, egyszer csak hozzá költöztél és kész, az állandó lakcímed sem ott van, csak szimplán vele élsz. Ilyen helyzetben akkor tesz ki a lakásból amikor csak akar, mert nem köteles senkit sem beengedni vagy eltűrni a lakásában.

De ezernyi más lehetőség is létezik, sokat segítene ha mindent részletesen leírnál és nem is hozzánk, hanem jogtanácsadással foglalkozó szervezethez fordulnál tanácsért.

Személyes véleményem szerint egyébként költözz el, én vissza sem mentem volna hozzá. Nyilván ha tetszik hogy állandóan veszekedtek, akkor maradj, de szerintem épeszű ember nem marad egy ilyen kapcsolatban, nemtől függetlenül

2023. dec. 11. 18:39
 5/6 anonim ***** válasza:
68%
Az megvan, hogy azért békült ki veled, hogy fizetni tudja az albit?
2023. dec. 11. 18:42
 6/6 DK-s ***** válasza:
72%

Akarsz megint cuccolni? XD

Ha nem, akkor neki van igaza.

Egyébként neked.

2023. dec. 11. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!