Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most kinek volt igaza a vitában?

Most kinek volt igaza a vitában?

Figyelt kérdés
Az egyetemen egyik tanárom szidta az ukránokat, azért mert lövik az oroszkatonákat és ezért ők háborúpártiak. Erre én mondtam ha hazatakarodnának az orosz katonák nem is lönnék öket. Erre ő elkezdett ordítozni velem , hogy Zelenszkij tízezrével gyilkolta az orosz civileket háború előtt, ezért Putyin a béke nagykövete. Mondtam erre neki kárpátaljai ismerősöm kint van a fronton 2014 óta meg senki se EU, se NATO se ENSZ senki nem látott népírtás 2014-2022 kózt, meg Hitler is ezzel az okkal szállt meg országokat. Ő erre az egészvilág lenéti az oroszokat és csak Putyin mond igazat, mindenki más hazudik. Meg minek rinyálnak a bucsai mészárláson amikor lehet ,hogy a nácik voltak ezért ölték meg az oroszok. A tanárom szinte fanatikusan hisz abban ,hogy Putyin csak az orosz kisebbséget védi. Hiába mondtam neki , hogy ez az népírtás amiről beszél nem történt meg, meg az katona ismerősömet is ismeretlenül lenácizta, meg népírtással vádolta meg.
2023. júl. 10. 14:33
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Nincs olyan egyetemi tanár, aki azt vallaná, hogy Putyin a béke nagykövete. Szerintem ez egy kitalált történet.
2023. júl. 10. 14:36
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

"Ő erre az egészvilág lenéti az oroszokat és csak Putyin mond igazat, mindenki más hazudik."

Hát, amikor valaki úgy érzi, hogy a foteljából ülve el tudja dönteni, ki mond igazat, és ki hazudik, azzal vannak bajok objektivitás terén.

2023. júl. 10. 14:36
 3/8 A kérdező kommentje:
De van, ő mondta Putyin csak az orosu kisebbségeket védi, meg hálát ad neki hogy végre befejeződik az ukrán nácik hatalma.
2023. júl. 10. 14:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Melyik egyetem ez?
2023. júl. 10. 14:42
 5/8 A kérdező kommentje:
SZE
2023. júl. 10. 14:43
 6/8 anonim ***** válasza:
28%
A kérdező igazat írt, tényleg van ilyen tanár. Non-stop Fidesz-propagandát oszt meg Facebookon.
2023. júl. 10. 14:51
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy kitalált sztori.

Nyilvánvalóan nem ezt és nem így mondta az oktató, csak valami elhangzott és abból ezt szedte ki magának a kérdés írója.

Ismerni kellene az egész beszélgetést, mi hangzott el már előtte, mi volt maga a téma ahol ez feljött és pontosan mit és hogyan mondtak a felek. Így bizonyosan nem hangzott el, egy egyetemi oktató nem így beszél.

Én is kerültem már olyan helyzetbe, hogy az egyetemi oktatóm nagyon durván próbált a saját politikai nézetei felé fordítani minket és durván kormányellenes propagandát nyomott, közben olyan állításokkal amikről gyakorlati tapasztalatként tudtam, hogy nem is igaz. De ő sem beszélt ilyen módon.

Ez egy zanzásított sztori a kérdező által belőle felfogott dolgokkal, nyilván torzítva is az ő nézetei szerint, felnagyítva a másikban/ másik mondandójában tapasztalt rossz dolgokat. Így nem lehet véleményt mondani arról az oktatóról.

Kérdező, Amit leírtál aszerint az oktatódnak nagy részben IGAZA VAN. Te nem vagy hajlandó belátni azt, hogy az ukrán propagandával ellentétben más is lehet a valóság és mivel neked nem tetszik, így megpróbálod eltagadni azokat az állításokat amire (ha igaz) az oktatód hivatkozott.

Valóban volt népirtás Ukrajnában, amit az ottani orosz kisebbség ellen folytattak az ottani ukrán szélsőségesek. Valóban nem tettek ellene semmit pedig Putyin valóban kérte rá az EU országait is meg a nemzetközi szervezeteket.

A 2014-es Krími elszakadás nem előzmény és ok nélküli volt és az utána következő 8 éven keresztül államilag támogatva folytatódtak Ukrajnában a kisebbségek elleni intézkedések. Ott van konkrétan a nyelvtörvényük is ami a magyar kisebbségtől is elveszi az anyanyelv használati jogukat és korlátozza azt hogy beszélhetnek-e egyáltalán az anyanyelvükön bárhol.

Ettől még nem lesz jogos az, hogy az oroszok lerohanták Ukrajnát, nem teszi elfogadhatóvá a háború megindítását.

De te most kvázi eljátszod azt, mintha épp Hitleréket védenéd és értetlenkednél, miért is lett volna bármi gond a II. világháború előtti Németországban meghozott zsidóellenes törvényekkel, meg hát nem is igaz amit a nácikról mondanak. Sajnos amit az ukránok csináltak az sokban HASONLÍT (és nem ugyanolyan) arra amit a nácik tettek a zsidókkal, ahogy a nyugati világban is pont úgy viselkedtek az orosz emberekkel, ahogy a nácik tették a zsidókkal. Csupán származásuk, anyanyelvük - esetenként csak nevük miatt kirúgták az állásukból, elvették a vagyonukat, pénzüket, csak mert "oroszok".

A fanatikusok soha nem jók, tehát tök mindegy milyen eszme birtokában fanatikus, de szinte kizártnak tartom, hogy egyetemi oktató létezne aki szerint csak Putyin mond igazat, mindenki más hazudik. Itt nyilván te érezted úgy, hogy ezt gondolja miközben volt egy-két olyan állítás amiben szerinte Putyin mondott igazat és mások meg hazudtak.

"Mondtam erre neki kárpátaljai ismerősöm kint van a fronton 2014 óta meg senki se EU, se NATO se ENSZ senki nem látott népírtás 2014-2022 kózt,"

Ez azért ostobaság, mivel a korlátozott sajtószabadság mellett nyilván nem jut el hivatalos hír máshová és nem volt ilyen vizsgálata a NATO-nak meg az ENSZ-nek (mivel a NATO-nak semmi köze hozzá, nekik nem is lehetett). Pont az volt a baj, hogy hiába érkeztek a hírek, azok a szervezetek akiknek módjában lett volna ezt kivizsgálni azok nem tették meg.

Te most Ukrajnáról beszélsz, ami egy rettentően korrupt ország volt mindig is. De mit tudtál te róluk ezen kívül a háború előtt? Semmit. Mivel pont nem foglalkoztak velük mások se.

Ne próbáld meg fanatikusnak beállítani az oktatódat, hanem gondolkodj el az állításain és próbáld meg azokat megérteni és természetesen vitatni, HA tényleg nincsen igaza.

Ha valaki fanatikus akkor azzal eleve ne állj le vitázni, mert értelmetlen. Ha viszont vitázol vele akkor azt feltételezed, hogy meg lehet győzni - ergo nem lehet fanatikus.

2023. júl. 10. 15:31
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

5-ös, a SZE az a győri Széchenyi Egyetemet, vagy a gödöllői Szent István egyetemet jelenti?

És ha a győrit, ahogy sejtem, akkor melyik karon? Gondolom nem zeneművészettel vagy járműgyártással foglalkozik az az egyetemi tanár.

Csak hogy tudjuk, melyik karon vannak ilyen elvetemültek. :-)

2023. júl. 10. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!