Ha örökbe fogadsz más országban egy gyereket állampolgárságot kapsz?
Figyelt kérdés
Igaz hogy állampolgárságot kapsz egy adott országban ha örökbe fogadsz ott gyereket ? (Nem tudom melyik ország ez ha van ilyen) egy beszélgetésből csapta meg a fülem ez az info nem tudom hiteles e gondoltam megérdezem itt köszönöm a válaszokat előre is2023. nov. 30. 10:12
2/5 anonim válasza:
Nem, forditva, a gyerek kaphat állampolgárságot utánad, de ez sem jár automatikusan.
3/5 anonim válasza:
Eleve örökbe se fogadhatod, ha nincs állampolgárságod.
5/5 anonim válasza:
Országa válogatja. Minden országnak saját törvényei vannak, amik nagy mértékben különböznek egymástól.
Egész biztosan létezik olyan ország, ahol az állampolgár családtagjának szintén megadják az állampolgárságot. Az örökbefogadott gyerek pedig jogilag általában ugyanolyan elbírálás alá esik, mint a vér szerinti gyerek, tehát ebből adódóan megkapja az állampolgárságot az örökbefogadó szülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!