Tehetek, vagy tetethetek az árokra rácsot, bármiféle engedély nélkül, hogy autóval odaparkoljak?
Figyelt kérdés
Konkrétan a szomszéd árka, de vele meg tudom beszélni, hogy belemenjen, a kérdés, hogy kell-e engedélyt kérnem az önkormányzattól. Most csinálták meg az utat és ahol eddig álltam most árkot ástak, beleállni nem szeretnék, az udvaron nincs hely, szóval ez a lehetséges megoldás jutott eszembe.2023. nov. 24. 15:28
1/9 anonim válasza:
Szomszédod árka? Gondolom a szomszédod telke előtti árokról van szó, ami közterület, vagyis jegyzői hatáskör bárminemű átalakítás. Ha vízelvezető árokról van szó, akkor annak befedése még egyéb hatóságok figyelmét is felkeltheti, mivel annak takarítása, karbantartása kiemelten fontos közérdek is lehet.
"beleállni nem szeretnék, az udvaron nincs hely," Egyéni szoc probléma, rakjál rend
2/9 anonim válasza:
et, vagy szorítsál helyet az autódnak a telkeden. Van egy jogszabály ami meghatározza egy telek beépíthető százalékát, még a városias környezetben is bőven marad hely több parkoló autóknak is.
3/9 A kérdező kommentje:
Akkor ha tudsz, javasolj mást, udvar nem opció, közelben nincs olyan garázs, amit meg tudnék venni, hogy ott tároljam, parkoló megint nincs, ha meg nem állok bele az árokba, csak az út szélén, akkor meg nem fér el a kukás, volt már gond belőle.
2023. nov. 25. 23:21
4/9 anonim válasza:
Nem ismerem a hely adottságait, ezért nem is akarok nagyon okoskodni, de én amikor egy hasonló szituban voltam, két utcával arrébb parkoltam, ahol bőven volt hely, és senkit nem zavartam. Nekem belefért reggelenként kb 100 m séta, ha meg cuccoltam, akkor addig az ideig odaálltam a kapu elé.
5/9 A kérdező kommentje:
"közelben nincs olyan garázs, amit meg tudnék venni, hogy ott tároljam, parkoló megint nincs,"
itt a "közelben" szó a parkolóra is vonatkozik
2023. nov. 27. 09:46
6/9 anonim válasza:
Japánban csak úgy lehet autót vásárolni, ha tudod igazolni, hogy tudod hol tárolni
Szerintem ez nagyon jó ötlet lenne nálunk is
7/9 A kérdező kommentje:
Amikor megvettem az autót, volt parkolóhelyem, több is. Költözés, stb. és most nincs. Nem fogom eladni az autót csak azért, mert nincs hely, mert kell munkába járni, bevásárolni, stb.
2023. dec. 4. 19:57
8/9 anonim válasza:
Mondjál már egy olyan helyet Magyarországon, még Bp belvárosát is beleértve, ahol ne lehetni leállítani 100m-en belül egy személygépkocsit éjszakára. Itt siránkozol, közben a legtöbb városlakó nem tudja az ablaka alá parkolni az autóját, még se dől a kardjába.
9/9 A kérdező kommentje:
Hátsó telek, telekre nincs módom beállni, a kapuba megint csak nem lehet, ezért csak szomszédok elé tudok állni, ott viszont most árok lett, és nem akarnám nagyon tönkretenni az árkot, plusz nagyon sz@r odaállni, meg onnan ki.
2023. dec. 5. 14:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!