Az elöltöltös feketelőporos fegyverek engedélymentesek?
Amelyik hatástalanitott, vagy olyan replika ami nem minősül éles tüzfegyvernek azokat nyilván lehet engedély nélkül venni, eladni
De ami rendeltetésszerüen müködik az fegyvernek minösül és arra már 100% hogy kell fegyvertartási engedély
Hááát eze a bolt látom ugy hirdeti hogy engedély nélkül vásárolható
Ami ezek szerint igaz lehet hogy engedély nélkül vásárolható.
De az egy másik kéréds hogy ahol laksz ott engedélyhez kötött-e a birtoklása ezen fegyvernek.
Én a helyedben ennek utánanéznék a helyedben mielőtt megveszed.
Mert ha ez egy rendeltetésszerüen müködö igazi olom töltényeket kilövő pisztoly akkor az egy igazi fegyver szerintem.
Esetleg valami fegyverszövetségnél, rendörségnél érdemes érdeklödni.
Na utána lestem
Valóban lehet engedély nélkül venni ilyen muzeális elöltöltös fegyvert...
De a A feketelőpor és csappantyú lőszerelemnek minősül. Megszerzésére, tartására engedélyköteles.
Tehát szerintem itt aza harci helyzet hogy a fegyvert megveheted, de ha löni is szeretnél vele akkor valamilyen vizsgát kell tenned és igy kapsz engedélyt arra hogy esteleg 1-2 lövést eleressz vele valamelyik kiépített lőtéren.
Tok anyaga: acél
Dob anyaga: acél
Kaliber: .36
Huzagolás: 1-30"
Csőhossz: 7.3/" (187 mm)
Tömeg: 1.2 kg
Csőprofil: oktogonális
Markolathély anyaga: diófa
Elsütőszerkezet típusa: Single Action
Teljes hossz: 335 mm
Gyártó: F.LLI Pietta, Olaszország
Ez nem replika, egyértelműen engedélyköteles.
Olvasd már el az előző kommenteket :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!