A biroság pénzbüntetésre itélt lopásért. Ez akkor nem lesz benne az erkölcsi bizonyitványba? Mert a biro azt mondta h nem kerül bele
Egyszerűen nem értem, miért kell lopni? Miért nem dolgozol?
Vagy ha olyan keveset keresel miért nem képzed magad feljebb hogy jobb állással többet keress és ne keljen lopnod?
A három első megkapta a neki járó kezet. Én meg egyszerűen azt nem értem, hogy mi a r*kos f*szért nem lehet a kérdésre válaszolni, hanem egyből elítélni valakit, valamiért, amiről SEMMIT nem tudtok?
Gyökerek.
Utolsó! Igazad van, a kérdésre válaszoljunk!
Én sem tudom biztosra, de régen volt egy ilyen törvény, hogy 20.000 Ft alatt még nem komoly az ügy. Elvileg ezt eltörölték, de szerintem akkor sem lesz benne az erkölcsi bizonyítványodban.
Kedves Kérdező!
Ha normális választ szeretnél, jogilag megalapozottat (bár nem tudom, hogy akkor miért is ide írsz, itt kérdezel):
akkor igazat mondott a bíró.
A pénzbüntetést ha azonnal kifizeted, nem számít büntetett előéletnek, és így nem kerül bele az erkölcsi bizonyítványodba.
A törvény - Btk. - szerint ugyanis a pénzbüntetés alól azonnal mentesül valaki, ahogy azt megfizette.
egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!