Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki a szexben úgy vesz...

X0 kérdése:

Ha valaki a szexben úgy vesz részt hogy csak hagyja, akkor jogilag végzett-e szexuális cselekményt? Stb.

Figyelt kérdés
Már réges rég felnőtt vagyok, de kíváncsi vagyok rá. 12 évesen megláttam egy 11 éves kislányt, akit egyből ágyba akartam vinni, nálam nagyjából 1 év 5 hónappal fiatalabb, ami azt jelenti, hogy előbb én töltöttem be a 14 évet, ő csak nagyjából 1 év 5 hónap múlva. Ekkor ha kiderül hogy megdugom, le is csukhattak volna érte. Az előjátékot már akkoriban se kellett titkolni, 18 év alattiaknak legalább 12 évessel szabad volt, az óriásplakátra is kiírhattuk volna hogy minden nap fajtalankodunk. Ha eközben én hanyatt fekszek, ő felettem, hogy csókolgathassam meg simogathassam a punciját meg a hasát, és miután ezzel készen vagyunk, ő rámtesz egy óvszert, és rámül lovaglópózban és járja a hastáncot rajtam, akkor mi van? Akkor én pusztán hagytam, mondhatnám, hogy nem volt előírva hogy ellen kell neki állni? Ha közben simogatom is, mondhatom, hogy az nem közösülés hanem fajtalankodás = nem fajfenntartási célú szexuális tevékenység? Vagyis amit szabad. És mi van ha maga az ötlet hogy így legyen tőlem származik, de nem kérem rá a lányt, hanem magától rájön hogy elvárom és nagyon szívesen megteszi? És mi van ha ezt minden nap csináljuk, hétvégén és nyári szünetben naponta többször, vagyis már 500 napja és több mint 1000 alkalommal? Vagyis előre tudom mi lesz. A lány meg se kérdezi hogy megengedem-e, csak teszi, ha kitudódik, kihallgatáson azt mondja, mivel nem kérdezte meg tőlem hogy megengedem-e, ő erőszakolt meg engem? Természetesen ugyanez fordítva is elképzelhető, hogy az idősebb lány a fiatalabb fiú kérésére hanyattfekszik, ő levetkőzteti, szétterpeszti a lány lábát, amit a lány hagy, majd hagyja hogy megdugják meg fogdossák. Mondjuk 2 év 1 nap korkülönbségnél előfordulhat, hogy a fiatalabbik fél nincs 12 éves: a 12. születésnapján tudtommal még csak 11 évesnek számít, ha mégse, legyen az azelőtti napon. Ekkor az előjátékot is titkolni kell, de mi van ha a csak 11 éves megfogja a 14 éves kezét, magára teszi, mozgatja magán? Meg mondjuk odanyomja a hasát a 14 éves szájához és rászorítja, az meg hagyja. Ha egyik sincs 14 éves, akkor egyiket se büntetik ma se, de ha a szülei tudnak róla és hagyják, akkor gondolom kiskorú veszélyeztetésének tekintik. Ha mindkét 14 éven aluli ragaszkodik hozzá hogy igenis csinálni akarják, előfordulhat hogy az egyiket zárt gyermekvédelmi intézetbe dugják? Mondjuk 10 éves kislány és 11 éves kisfiú: úgy tekintik hogy kölcsönösen megerőszakolják egymás, egyszerre, egyidőben, ami ugye abszurd. Ez valami olyan gyermekotthon, régi nevén árvaház lehet, ami zárt, tehát nem lehet csak úgy kijönni belőle: azok kerülnek oda akikkel nem bírtak a szüleik. Köszi.

2023. nov. 13. 16:47
A kérdező szavazást indított:
Úgy tekintik hogy semmit se csinált, mert nincs előírva hogy ellen kell állni
Jogilag nem egyértelmű
Szexuális cselekmény végzésének tekintik
Nem tudom
11 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Csak az első felét olvastam el, de ha te nem akartad és mégis szexelt veled valaki, az erőszak/visszaélés az ő részéről. Beleegyezés kérdésében a kor számít, nem az aktivitás, ha te a passzív fél voltál a szexben, de te akartad, akkor az erőszak/visszaélés a te részedről.
2023. nov. 13. 17:05
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Mi ez? Valami látens pedofil fantazmagóriája?
2023. nov. 13. 17:05
 3/11 A kérdező kommentje:
2-es: nem, kíváncsiság.
2023. nov. 13. 19:52
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha jól értelmezem, de javíts ki, ha nem:

Ha te 14 éves voltál, a lány pedig 12 elmúlt, de 14 év alatti volt még, amikor az első szex megtörtént?

Akkor nem büntetendő, ha nem erőszak volt.

Ha te 14 éves voltál és a lány 12 év alatti, akkor szexuális erőszak.

Ha mindketten 14 év alattiak voltatok, akkor nincs büntetés szintén.

2023. nov. 23. 20:37
 5/11 A kérdező kommentje:

Ez még 1994-ben volt, amikor 12 évesen megláttam a 11 éves kislányt. Akkor még másak voltak a szabályok. Elírtam, 1 év 4 hónap a körkülönbség: ekkor, ha lett volna szex, azt megrontásnak tekintették volna. Ha csak előjáték lett volna, azt meg semminek.

Ez egy felvételi volt 6 osztályos gimnáziumba, a magyar után jött a matematika, a szünetben már nem találtam, akkor akartam vele találkozót megbeszélni aznapra. Valószínűleg előkészítőre járt, és jól sikerült a záródolgozat, így nem kellett felvételiznie. Ha aznap összejött volna, akkor tekintették volna szexuális erőszaknak, úgy, hogy ő meg engem megrontott. Egyikünk se büntethető, de ha kiderül, akkor lehet magyarázkodni, hogy a szülők nem is tudtak róla, mert ha igen, akkor "kiskorú veszélyeztetése", meg árvaház. Amit írtál, a mai jog szerint helyes, azzal a kivétellel, hogy a szülők ha tudtak róla gáz van.

2023. nov. 23. 20:58
 6/11 A kérdező kommentje:
Itt sajnos nem lehet javítani. 5-ös kezdő bekezdése: tehát én betöltöm a 14-et, ő csak 1 év 4 hónap múlva: ezen 1 év 4 hónapról írtam, hogy megrontásnak tekintették volna.
2023. nov. 23. 21:00
 7/11 anonim ***** válasza:
Most akkor ki volt 11, 12 és 14 éves?
2023. nov. 23. 21:31
 8/11 A kérdező kommentje:
7-es: nem 1 időpontról van szó! A korkülönbség 1 év 4 hónap: ez fix. Kezdetben én 12, a lány 11. Utána ahogy telik az idő, ő betölti a 12-t, majd én a 14-et, majd ő a 14-et, stb.
2023. nov. 23. 21:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Az hogy mi történt volna ha, erre nincs törvény.

Konkrétan ami megtörtént, arra vannak szabályok.

Nem nagyon érteni, hogy mikor történt a cselekmény.

2023. nov. 23. 23:28
 10/11 anonim ***** válasza:

"nem fajfenntartási célú szexuális tevékenység? Vagyis amit szabad"

Ezt honnan vetted?

2023. nov. 24. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!