Testvéremmel megörököltük édesapánk házát. Mivel csak apai ágon testvérem,igy 1/4 rész csak az övé,3/4 az enyém. Van több jogom?
8 igen, hülyén fogalmazott, bele is lehet kötni, de szerintem viszonylag egyértelmű a számok miatt a helyzet.
Bár lehet csak nekem, mert a nagyszüleimnél volt egy nagyon hasonló szitu.
Válaszolók, kár vitatkozni a hányadokon, gondolom a hagyaték tárgyalás már megvolt, nem spekuláció ki mennyit kap majd. Mindenhez ugyanannyi jogotok van, csak másképp oszlik el, ha eladjátok.
Ha túl sokért akarja eladni tesó,győzd meg, hogy rossz döntés, mert akár emiatt évekig is hirdethetitek.
Én nem problémáznék rajta.
Legyen annyiért hirdetve, amennyiért ő akarja. Ha majd nem lesz érdeklődő, rájön, hogy annyiért nem lehet eladni. Ne te mondd meg neki, az ellen ellenkezni fog. Egy fokkal jobb, ha értékbecslő vagy ingatlanos mondja, mert ők kívülállók és ez is a szakmájuk. De a legjobb, ha a tapasztalat vezeti rá, hogy ennyiért föl sem emelik a telefont, hogy érdeklődjenek.
Ingatlan.com
Keressetek ra a hasonli ingatlanokra (helyiseg telek meret allapot szobaszam)
Es kiadja h ott mennyiert mennek az ingatlanok
Ha ez nem jo akkor ertekbecslo -aki amugy ezt is fogja csinalni mint fentebb irtam
Megegyeztek h pl 3 honapig azon az aron hirdeitek amit o kitalat. Ha nem sikerul erdeklodot legalabb bevonzani akkor lasd az elso pontot.
Ha nem egyezik bele mond h kered birosagon a kozos tulajdon megszuntetes iranti igenyt es majd a birosag eldonti mennyi lesz az ara (baromi keves tapasztalat)
Mondjuk a hagyatéki eljárás során készülnie kellett egy hivatalos értékbecslésnek a hivatal által, anélkül át sem lehet küldeni közjegyzőhöz az ügyet.
Azt is el lehet magyarázni a tesódnak, hogy ha ahhoz képest, ami abban szerepel jóval drágábban adjátok el, a különbözet után bizony adózni kell.
Ha ő ragaszkodik a magas árhoz, de nem kel el, te indíthatsz pert közös tulajdon megszüntetésére, ilyenkor általában árvereznek, és jó eséllyel nagyon sokat lehet bukni rajta. Ezt is belengetheted neki nyugodtan, ha nem vergődtök zöldágra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!