Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi lenne akkor ha valaki...

Mi lenne akkor ha valaki feljelentene hogy én telefonon halálosan megfenyegettem, és a feljelentéshez csatolná a telefonbeszélgetést is, ami valójában soha nem is történt meg?

Figyelt kérdés

Mesterséges intelligenciával bárki hangját le lehet klónozni

Mint pl a videóban 01:00 perctől: [link]

Pl felvenne hangrögzítővel egy sima telefonbeszélgetést velem, amit beadna mintának a mesterséges intelligenciának, majd megkérné egy haverját akinek hasonlít a kiejtése az enyémre, hogy telefonon halálosan fenyegesse meg az én nevemben.

Ezt is felvenné és a mesterséges intelligenciával kicserélni a haverja hangját az enyémre, majd a kész hanganyaggal bemenne a rendőrségre hogy én halálosan megfenyegettem.

Ez a történet ugyan kitalált de sajnos simán megvalósítható lenne a mesterséges intelligenciával..

Mi lenne ha ez tényleg megtörténne, hogyan tudná az ember bizonyítani hogy nem ő beszél a felvételen?!

2023. okt. 28. 11:14
 1/10 anonim ***** válasza:

Tudtommal ha nem értesít róla előre, hogy felveszi a beszélgetést akkor bíróságon nem is fogadják el, mint bizonyíték.

Ugyanakkor attól, hogy neked úgy hangzik még vannak szakemberek akik képesek ezeket a felvételeket vizsgálni és megmondani azt, hogy hogyan készületek. Simán csak cella adatokból is lehetne látni azt, hogy nem is hívtad az illetőt.

2023. okt. 28. 12:13
 2/10 anonim ***** válasza:
És ez a beszélgetés meglenne elmentett verzióban mindkettőtök telefonszolgáltatójánál is? Aligha.
2023. okt. 28. 12:16
 3/10 A kérdező kommentje:

A telefonszolgáltató hangfelvételeket nem készít, és nem is tárol.

#1 ráfoghatja arra a beszélgetésre amiből a hangmintát vette.

2023. okt. 28. 12:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Az Eljárást elintitanák, ha feljelentés érekzik, bizonyitani, meg nekik kell, , de ugyanolyan a hangja mint a tied?

Alibid lenne akkorra?

2023. okt. 28. 12:48
 5/10 A kérdező kommentje:

#4 A kérdés továbbra is csak elméleti.

"de ugyanolyan a hangja mint a tied?" Ha megnézted a fenti videót amit linkeltem a hangját egy az egybe ki lehetne cserélni az én hangomra.

2023. okt. 28. 13:08
 6/10 anonim ***** válasza:

5

Van alibid? Nem válaszoltál?

Mert akkor nincs bizonyitékuk!

Amúgy elküldetheted a felvételt arra szakosodott céghez, akik megnézik, mondjuk ez necces!

2023. okt. 28. 13:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Mégis milyen alibim lehetne?
2023. okt. 28. 13:53
 8/10 anonim ***** válasza:
A híváslistádban látszik, hogy kivel mikor beszéltél, szóval az elég könnyen bizonyítható, hogy te voltál vagy nem.
2023. okt. 28. 13:54
 9/10 A kérdező kommentje:

#8 Ezt írtam a kérdésben:

"Pl felvenne hangrögzítővel egy sima telefonbeszélgetést velem, amit beadna mintának a mesterséges intelligenciának, majd megkérné egy haverját akinek hasonlít a kiejtése az enyémre, hogy telefonon halálosan fenyegesse meg az én nevemben."

Vagyis a történet szerint tényleg beszéltünk volna telefonon, és erre a beszélgetésre állítaná azt hogy megfenyegettem. Vagyis ott lenne a híváslistában hogy beszéltünk, az enyémben is meg az övében is.

2023. okt. 28. 13:59
 10/10 anonim ***** válasza:
2023. okt. 29. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!