Mi lenne akkor ha valaki feljelentene hogy én telefonon halálosan megfenyegettem, és a feljelentéshez csatolná a telefonbeszélgetést is, ami valójában soha nem is történt meg?
Mesterséges intelligenciával bárki hangját le lehet klónozni
Mint pl a videóban 01:00 perctől: [link]
Pl felvenne hangrögzítővel egy sima telefonbeszélgetést velem, amit beadna mintának a mesterséges intelligenciának, majd megkérné egy haverját akinek hasonlít a kiejtése az enyémre, hogy telefonon halálosan fenyegesse meg az én nevemben.
Ezt is felvenné és a mesterséges intelligenciával kicserélni a haverja hangját az enyémre, majd a kész hanganyaggal bemenne a rendőrségre hogy én halálosan megfenyegettem.
Ez a történet ugyan kitalált de sajnos simán megvalósítható lenne a mesterséges intelligenciával..
Mi lenne ha ez tényleg megtörténne, hogyan tudná az ember bizonyítani hogy nem ő beszél a felvételen?!
Tudtommal ha nem értesít róla előre, hogy felveszi a beszélgetést akkor bíróságon nem is fogadják el, mint bizonyíték.
Ugyanakkor attól, hogy neked úgy hangzik még vannak szakemberek akik képesek ezeket a felvételeket vizsgálni és megmondani azt, hogy hogyan készületek. Simán csak cella adatokból is lehetne látni azt, hogy nem is hívtad az illetőt.
A telefonszolgáltató hangfelvételeket nem készít, és nem is tárol.
#1 ráfoghatja arra a beszélgetésre amiből a hangmintát vette.
Az Eljárást elintitanák, ha feljelentés érekzik, bizonyitani, meg nekik kell, , de ugyanolyan a hangja mint a tied?
Alibid lenne akkorra?
#4 A kérdés továbbra is csak elméleti.
"de ugyanolyan a hangja mint a tied?" Ha megnézted a fenti videót amit linkeltem a hangját egy az egybe ki lehetne cserélni az én hangomra.
5
Van alibid? Nem válaszoltál?
Mert akkor nincs bizonyitékuk!
Amúgy elküldetheted a felvételt arra szakosodott céghez, akik megnézik, mondjuk ez necces!
#8 Ezt írtam a kérdésben:
"Pl felvenne hangrögzítővel egy sima telefonbeszélgetést velem, amit beadna mintának a mesterséges intelligenciának, majd megkérné egy haverját akinek hasonlít a kiejtése az enyémre, hogy telefonon halálosan fenyegesse meg az én nevemben."
Vagyis a történet szerint tényleg beszéltünk volna telefonon, és erre a beszélgetésre állítaná azt hogy megfenyegettem. Vagyis ott lenne a híváslistában hogy beszéltünk, az enyémben is meg az övében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!