Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy adott területet kiüríte...

Ha egy adott területet kiürítenek de én nem akarom elhagyni az ingatlanom, rám rúghatják az ajtót?

Figyelt kérdés

Budapesten pénteken lesz ilyen kiürítés egy bomba miatt: [link]

Mi van akkor, ha én nem tudok a dologról és mélyen alszok mikor csengetnek / kopogtatnak a rendőrök? Vagy ha simán közlöm, hogy nem megyek sehová? Erőszakkal elvihetnek a lezárt területről?

Természetes elvi kérdés, nem tenném ki magamat veszélynek.

2023. okt. 3. 18:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az ajtódat nem rúgják be. Elég elvetemült lenne, ha minden egyes lakás ahol nem nyitnak ajtót ott betörnék a bejáratot. Ha nem nyitod ki, úgy vannak vele nem vagy otthon, ez van, megvan oldva.

“ Vagy ha simán közlöm, hogy nem megyek sehová? Erőszakkal elvihetnek a lezárt területről?”

Igen. Elvihetnek

2023. okt. 4. 07:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én sem találtam az ide vágó jogszabályt, de pont 10 éve történt ilyen Székesfehérváron felénk.

[link]

Én konkrétan átaludtam a kiürítést. Még nem laktam itt fixen, előző nap este érkeztem meg a lakásomba és nem vettem észre, hogy a lépcsőházban ki volt írva a faliújságon, hogy mi lesz másnap..

Viszont a kettő emelettel lejjebb lakó néni mesélte, hogy ő sem tudott róla és le akart menni boltba ami persze zárva volt. Vissza már nem engedték a rendőrök, és ki is voltak akadva, hogy mit keres még a lezárt területen. Neki azt mondták, hogy ha most azonnal nem működik velük együtt, és hagyja el a területet akkor szabálysértési feljelentés és minimum 50 ezres bírság lesz a vége. Mert ellenkezett a néni, hogy milyen már hogy a saját lakásába nem mehet vissza. Ha meg épp a tűzhelyen van valami akkor mondja meg a címét és az egyik rendőr bemegy elzárni.

Szóval elvileg szabálysértés valósul meg de mondom, én sem találom az ide vágó paragrafust.

De azt se felejtsük el, hogy veszélyhelyzet van, most minden másképp működik.

2023. okt. 4. 08:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha tudják, hogy ott tartózkodsz, akkor szerintem gond nélkül rád törhetik az ajtót, a te érdekedben.

Kb. az a helyzet, mint ha azzal fenyegetőzöl, hogy felakasztod magad a lakásban. Egy robbanás miatt is azért van kiürítés, hogy ne halj meg.

2023. okt. 5. 07:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!