Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi az a státusztörvény?

Mi az a státusztörvény?

Figyelt kérdés

Kő alatt lakom, de ez a kérdésemből is látszik 😅

Hallottam már ezt a szót, de nem néztem még utána.

Le tudná valaki írni egyszerűen?

Az első 2 cikk, amit feldobott a google, nem mondott túl sokat.

Sajnos nincs agyam rendesen utánaolvasni, ma is virrasztottam éjjel a másfél éves gyermek mellett (😒 konkrétan másfél éve nem alszom és a mai éjjel kicsit sok volt már)

Bocsi, nem panaszkodni akarok csak azért írtam le, hogy tudjátok miért vagyok agyhalott 😆

2023. szept. 29. 08:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Kinek a fizuja emelkedett az infláció felett?"

A tanárok béremelési igényét még a fideszes politikusok is elismerték az infláció előtt!

Pintér megmondta előre, nem fog emelkedni a fizetésük és annak is örülhetnek, ha nem fog csökkenni.

Hát a reálbérük az csökkent.

2023. szept. 29. 14:05
 22/23 anonim ***** válasza:

"19 Mert egy DK-s kis p.cs vagy:) Ne tagadd, lejön az iq szintedből:)"

Csak Orbánnak kell a Gyurcsány és a belé szerelmes 60-70 éves néniknek.

Pár év és az utóbbiak kihalnak.

2023. szept. 29. 14:11
 23/23 anonim ***** válasza:

Tanárként írom, hogy az a legnagyobb baj, hogy semmilyen valódi reformot nem tartalmaz az új törvény. A fizetés ennek egy része csak...

Sose volt valami magas a fizu, de az infláció, válság azért alaposan levitte még ezt a keveset is. A kevés az nyilván a diplomás átlagfizetésekhez (de már most még a szakmunkás bérekhez is lehetne hasonlítani) képest értendő... A legtöbb kollégámnak másod, harmadállasa van (leginkább plusz tanítások - egyetemen óraadás, tanfolyam, táboroztatás, stb), köztük nekem is. :( Pedig hidd el, szívesebben tölteném ezt az energiát azzal, hogy csak egyfelé koncentrálok.

És a pénz, az tényleg csak az egyik oldal! Mert ha közben azt érezném, hogy szárnyal a rendszer és tényleg minden, de minden segítséget és szabadságot megkapunk, hogy ez a suli, meg a diákok is a legjobbat kapják... De sokszor a valóság az olyan, mintha még a maradék kedvedet is el akarnák venni attól, hogy élvezd a munkádat. Nagyon hiányzik az a mentalitás, ami valami olyasmit üzenne felénk, hogy "tényleg? van egy jó terved/ötleted, de klassz! miben tudunk segíteni? mire van szükségetek?:)". Ehelyett az üzenet valami olyasmi, hogy "mindent elvárunk, de amit nem tudunk biztosítani, azt oldd meg magad. persze ingyen". :(

2023. okt. 4. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!