Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha feltalálnák a feltámasztást...

Ha feltalálnák a feltámasztást, akkor a gyilkosságot is kevésbé büntetnék?

Figyelt kérdés

Minap felvetődött bennem, mi lenne, ha sci-fi valósággá válna, s bizonyos halottakat vissza lehetne hozni az életbe. Persze nem ilyen elégetett, ledarált maradványokat, hanem mondjuk sima késelés vagy fulladás áldozatait, amiknél normálisan megmarad a test.

Természetesen így lennének halott halottak meg feltámasztott halottak is, ami elég jelentős eltérés. Ez fel is veti a kérdést, hogy emiatt változtatni kellene-e a bűncselekmények megítélésén is vagy sem. A holtest elrejtése, míg már nem feltámaszható, az súlyosbító körülmény lenne; míg a feltámasztása enyhítő?

2023. szept. 25. 11:35
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

3-as, itt nem a megvalósíthatóságról van szó, hanem a következményeiről, csak egy elméleti kérdés.

6-os és 10-es, miért népesedne túl? Mert pár balesetben, bűncselekményben meghaltat vissza lehetne hozni? Nem örökélet, csak bizonyos esetekben a nem természetes halálok visszafordíthatók.

2023. szept. 25. 15:37
 12/18 gabor49 ***** válasza:
38%
na jo ilyen még nincs
2023. szept. 26. 07:03
 13/18 anonim ***** válasza:
50%

hihetetlen mennyi félörült járkál szabadon.....

hallottakat feltámasztani.... kevesebb zombi - s filmet nézz, mester!

2023. szept. 26. 09:11
 14/18 anonim ***** válasza:

Visszaállítanák a halálbüntetést olyan módon, hogy visszahozható legyen az, akiről kiderül, hogy ártatlan.

Hogy hogy tárolják akár 50 évig is a testet úgy, hogy visszahozható legyen, az jó kérdés.

2023. szept. 29. 07:52
 15/18 anonim ***** válasza:
44%

Ezzel ott van a baj, hogy nemcsak a testi bomlási folyamat indul meg a halál beálltával, hanem az agyműködés is megszűnik.

Ha feltámasztanád a hallotakat, kérdező, akkor az agyukat hogy indítanád újra? Árammal?

A test egy dolog.... de az agy, az bonyolultabb (mondjuk, már akinek..).

De akkor is... Mit csinálnál, Dr. Frankenstein?

2023. szept. 29. 10:22
 16/18 anonim ***** válasza:

És nem, nem lenne kevésbé büntetendő az emebrölés.

Az élet elvételét nem azért tartják a legtöbb jogállamban az egyik legsúlyosabban büntetendő cselekménynek, mert a sértett meghal, hanem, mert olyan társadalmi érték - az élet - ellen irányul, (társadalomra veszélyesség) ami az ember legalapvetőbb és legfontosabb veleszületett szabadságjogainak egyike, ezért a legnagyobb (büntetőjogi) védelemben kell részesíteni.

Ezen nem változtat az sem, ha később feltámasztanád a sértettet.

"Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, és az embert Teremtője bizonyos elidegeníthetetlen jogokkal ruházta fel, s ezek közé a jogok közé tartozik az élethez és szabadsághoz való jog, valamint a boldogságra való törekvés joga."

Thomas Jefferson

Függetlenségi Nyilatkozat

2023. szept. 29. 10:34
 17/18 anonim ***** válasza:
58%

"Ha feltámasztanád a hallotakat, kérdező, akkor az agyukat hogy indítanád újra? Árammal?"

Elképesztő, hogy mennyire nem tudják az emberek értelmezni a pusztán filozófiai kérdés lényegét...

2023. szept. 29. 11:24
 18/18 anonim ***** válasza:

Tisztelt bíró úr!

Gondoltam kipróbálom az új kenyérvágó késemet, ahogy láttam mögöttem jött Jézus gondoltam úgyis feltámasztja a leszúrtakat.

Nem tehetek róla hogy nem támasztotta fel őket, én ártatlan vagyok ebben!!! :-)

2023. dec. 17. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!