Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen hátrányai lehetnek egy...

Milyen hátrányai lehetnek egy állampolgárságnak?

Figyelt kérdés

- Sokat lehet olvasni arról, mik az előnyök ha valaki kettős állampolgár?

Török állampolgárságról lenne szó.

2023. szept. 24. 22:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az állampolgárság nem csak jogot, de kötelességet is jelent. Mindazonáltal, ha megkapja a magyar állampolgárságot azzal csak nyerne: korlátlan utazási/munkavállalási/tőkeáramlási "jogot" az egész EU-ban, jogosultságot a szociális ellátórendszer igénybevételére stb.
2023. szept. 24. 22:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Én magyar állampolgár vagyok.

Török állampolgár lehetek.

De mint fent is írtad az állampolgárság együtt jár a "kötelesseggel "

2023. szept. 24. 23:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vannak esetek amikor a kettős állampolgár nem vállalhat el valami állát vagy beosztást, pl. van ahol az államigazgatásban nem lehetséges mert kockázati tényező lenne. Nálunk nincs ilyen, kettős állampolgár lehet parlamenti képviselő is.
2023. szept. 24. 23:03
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

#2 izé... miért akarnál magyarként török állampolgár lenni??? :o

Bár a te dolgod. Az hogy rád a török állampolgárság kapcsán milyen török kötelezettségek fognak vonatkozni (pl. kötelező sorkatonai szolgálat) a török követségen tudnák megmondani (bevallom a török jogrendet nem ismerem). Itthon ezért joghátrány nem ér (elvileg). Nemzetbiztonsági szűréshez kötött állást meg sem így, sem úgy nem kapnál már (illetve csak nagyon speciális esetben, pl. ha valahova török tolmácsot akarnak felvenni, de ott sem hivatásos/korm.tisztviselő lennél hanem "külsős" szerződéses).

#3 OGy. képviselő akár büntetett előélettel is lehet valaki ha megválasztják

2023. szept. 24. 23:15
 5/7 A kérdező kommentje:

A fiamat Isztambulban szültem meg. Az apja török. 5 évig voltak házas, majd elváltam tőle. Nem tudom milyen kötelességeim lennének.

Beszélem a nyelvet egyébként.

2023. szept. 25. 07:49
 6/7 anonim ***** válasza:
nem igazán értem miért lenne hátrány egy állampolgárság. szerintem jó, ha több van. a nejem szinte úgy gyűjti, mint a smartpontokat. Szlovákiában született, de felvette a magyart 26 évesen, idén meg már a németet is:D
2023. szept. 25. 08:46
 7/7 anonim ***** válasza:
70%
Ha valamelyik ország háborúba keveredik, akkor lehet probléma, például sorozás, internálás.
2023. szept. 29. 07:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!