Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mekkora büntetésre számíthat...

Mekkora büntetésre számíthat a haverom?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Van egy munkatársam, aki egyben a legjobb haverom is.Jó gyerek, ha nem iszik.Múltkor elment egy szórakozóhelyre az egyik haverjával túltólta a piát és egy szolgálaton kívüli rendőrt talált meg.Megütötte a rendőrt, akinek eltörött az orra.Bár nem tudom, milyen rendőr az ilyen, aki hagyja, hogy egy 21 éves 60 kilós gyerek így eltalálja na mindegy...Utána bevitték a rendőrségre, ahol jól megagyalták csórót.3 hét múlva lesz a tárgyalása és már nagyon ideges.Szerintetek mire számíthat?Hivatalos személy+8 napon túl gyógyuló.Eddig nem volt dolga a rendőrséggel.Milyenek a kilátásai?
2023. szept. 21. 18:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
63%
Az attól függ, hogy a civilben lévő rendőr szolgálatba helyezte-e magát a jelvénye felmutatásával. Ha nem, akkor nincs szó hivatalos személy elleni erőszakról.
2023. szept. 21. 18:09
 2/18 A kérdező kommentje:
Igen szolgálatba helyezte magát
2023. szept. 21. 18:13
 3/18 anonim ***** válasza:
27%
Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.
2023. szept. 21. 18:23
 4/18 anonim ***** válasza:
94%

"Bár nem tudom, milyen rendőr az ilyen, aki hagyja, hogy egy 21 éves 60 kilós gyerek így eltalálja "

Pl. eszébe sem jutott, hogy ez a giliszta meg fogja ütni, a gyerek meg véletlen éppen telibe találta.

2023. szept. 21. 18:26
 5/18 A kérdező kommentje:
#4 jó persze ez is benne van.Tehát magyarul legjobb esetben is kap minimum 1 évet?
2023. szept. 21. 18:28
 6/18 A kérdező kommentje:
Te biztos tökéletes vagy!Mindenki hibázik...nem védem őt, aláírom hülye volt, de attól még nem proli
2023. szept. 21. 18:34
 7/18 anonim ***** válasza:

"Tehát magyarul legjobb esetben is kap minimum 1 évet"

Igen. Illetve felfüggesztett is lehet belőle, nem biztos hogy be kell vonulni. Bár az orrtörés nem kis sérülés, szóval rosszul áll a szénája az elkövetőnek.

Hozzáteszem, hogy én se értek hozzá... csak próbáltam utána olvasni.

2023. szept. 21. 19:25
 8/18 A kérdező kommentje:
Én is utána olvastam nem egyszer, de igazából tudjuk mindannyian, hogy a bírótól függ na meg az ügyvédtől.Rajtuk áll minden!
2023. szept. 21. 19:29
 9/18 Justinianus ***** válasza:
71%
A hivatalos személy elleni erőszakkal okozott súlyos testi sértés bűnhalmazat, így a felső határ 7 év 6 hónap.
2023. szept. 21. 19:38
 10/18 A kérdező kommentje:
Miért, lehet súlyos testi sértést nem erőszakkal okozni.Már bocsánat, nem ellened mondom.
2023. szept. 21. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!