Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Utolsó nyugdíjjat zárolt...

Utolsó nyugdíjjat zárolt számlára küldték pedig szoltam hogy ne mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Apám elhunyt bejelentettem a nyugdíjfolyósitónál, kértem hogy az utolsó havi nyugdijjt ne a számlájára utalják hanem postás hozza ki, mert úgy tudtam en a fia átvehetem az utolsó nyugdíjat, és a számlát amire szokták zárolni fogják .Erre jött a levél hogy ki utalták a zárolt számlára, ilyenkor mit lehet tenni?

2023. szept. 20. 12:18
 1/4 A kérdező kommentje:
örökség része lett? emiatt?
2023. szept. 20. 12:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Az mindig is az örökség rész volt.
2023. szept. 20. 15:03
 3/4 A kérdező kommentje:
ugy tudom egy háztartásban élőknél nem
2023. szept. 20. 15:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Az utolsó havi, ki nem fizetett nyugdíj nem hagyaték tárgya, azt nem örökli meg az örökös, hanem külön jogszabály mondja ki, hogy ki és milyen sorrendben veheti fel (az elhunyttal közös háztartásban együtt élt házastárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő és testvér ebben a sorrendben veheti fel, ha pedig nincs az elhunyttal közös háztartásban együtt élő rokon, akkor az örökös - amit a hagyatékátadó végzés fog tanúsítani).

Ha már elutalták a bankszámlára, akkor majd felveszi az örökös akkor, amikor a jogerős hagyatékátadó végzés rendelkezésre áll és be tudja vinni a bankba. De attól, hogy a bankszámlán ott van a ki nem fizetett nyugdíj, az még nem tárgya a hagyatéknak.

2023. szept. 29. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!