Tehetek feljelentést a helyi lovas kis csajok ellen, akik állandóan a házam elé sz@ratják a lovukat?
Én nem tudom, hogy ezeknek a lovaknak óraműpontosan működik az anyagcseréjük, vagy csak az elkényeztetett lányok utálnak engem, de rendszeresen a lócitromot kell kerülgetnem. Aszfaltozott utcáról van szó, nem valami tanyáról!
Az a baj a jegyzőnek hiába szólok... ez egy ló mániás kisváros. Állandóan lovasnapokat tartanak, meg szüreti bálokat.
Gondoltam már rá, hogy elkapom ezeket a lovas embereket, és kezükbe nyomok egy diszperzites vödröt, és egy kis lapátot. Ne nekem kelljen már mindig felszedni...
Hol laksz kérdező?
Szívesen odaköltöznék....
Egyébként nem a lovas mondja meg hogy ló mikor "ürítsen".
A lovak relatíve kis gyomorral, de annál hosszabb bélrendszerrel rendelkeznek, így az anyagcseréjük sem éppen gyors.
max. annyit lehet tenni, hogy nem lovagol arra, ahol aszfaltozott utca van...
2 - es!
Látom még életedbe nem lovagoltál, max. a vásári lovas körhintán ülhettél lovon..
3 - as!
Egy jól képzett ló nem ijed meg semmilyen külső zaj forrástól.... de ha mégis, azt a lovas megoldja... meg tudja fogni a lovat, ha megugrana.
Az én lovaim mellett akár láncfűrészt is túráztathatnál, nem foglalkoznának vele, mert meg vannak rá tanítva, hogy ne ijedjenek meg.
2012. évi II. törvény
196. § (1) Aki
a) a közterületet, a közforgalom céljait szolgáló épületet, vagy a közforgalmú közlekedési eszközt beszennyezi,
b) a felügyelete alatt lévő állat által az a) pontban megjelölt helyen okozott szennyezés megszüntetéséről nem gondoskodik,
szabálysértést követ el.
Nyilván nincs értelme rendőrt hívni, ha nincs ott a lovas és már csak végterméket tudod bemutatni, de ha tudod melyik lovasklubból jönnek a lovak, esetleg kamerafelvétel alapján látszik a lovas, akkor be kell menni feljelentést tenni a rendőrségen. + jegyzőhöz még egy kört tenni és az asztalra csapni, mert ez az ő dolga is részben
7-es, amit idéztél, az vonatkozik az úttestre is?
Mert az úttest (járda, kerékpárút stb.) nem épület és nem is közlekedési eszköz. Legalábbis én így gondolom.
Kérdező, ahelyett, hogy itt füstölögsz, kapd el egy körre azokat a helyi lovas kis csajokat, aztán nem leszel ilyen frusztrált, ők meg lehet, hogy örömükben önként letakarítják az úttestet előtted. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!