700 Ft tartozásomat követelés-behajtó cégnek akarják kiadni, mire számítsak?
3, voltam szolgáltatónál, volt, hogy 1400 Ft-ot át kellett adnunk a jogszabályok miatt. Kollégám kiszámolta, hogy a két cég -szolgáltató/kintlévőségkezeő- konkrétan többet költ a munkabérre ezen behajtás miatt, mint maga a követelés összege, de, a könyvelés és a jogszabály, már csak ilyen.
Van lehetőség write-off-ra, de az csak a jóindulaton múlik, hogy megtörténik-e.
persze minden dijjal eggyut a behajtoceg mar 50-60 ezer forintot fog kovetlni
700 Ft. nem éri el azt az értékhatárt amit egy követeléskezelő cég befogadna. A fenyegetés csak formális volt. Nem adják/ták át behajtásra. Befizetted.
Postai levélben megírod és elpostázod a cég címére PF...stb bármi ami hivatalosan találsz, a befizetés tényét és lefénymásolva mellékeled az igazólót.
Ajánlva.
Tértivevénnyel.
Drága így küldeni. Igen. Ennyit megér hogy levédted magad.
A jövőben előforduló ismételt figyelmeztetéseket elteszed és 6 hó-1 év múlva ismételten Postai levél...
Kérdező!
1000 Ft alatt még a NAV sem foglalkozik veled (NAV - os jogászként tudom.)
De befizetted.
Így bármikor tudod igazolni, hogy miért hagyjanak békén....
#8 lehet hogy a NAV nem foglalkozik vele, de pl. a Raiffeisen Banknal bezartam egy szamlat, amire kesobb ratettek valami 800 ft terhelest
Mondtam az ugyintezonek, hogy papirom van a 0 ft-os szamlazarasrol.
azutan 36 ezer forintot kovetelt valami inkasszos ceg a bank neveben. 800 Ft-bol lett 36 ezer
Elkuldtem nekik a 0-as papiromat, azota szerencsere nem zaklatnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!