Egy zaklatási ügyben hogy őrzöd meg az email-eket
bizonyítékként?
Figyelt kérdés
Azt mondták a rendőrségen ne töröljem őket. Viszont nem akarom az Inbox-ban látni és az újonnan kapott email-eket se akarom, hogy mutassa.
Blokkoltam az email-címét így a Gmail elvileg automatikusan spam-ba teszi majd. A mostani leveleit is átraktam a spam-ba, de elvileg 30 nap után törlődnek onnan.
Le lehet őket valami külső tárhelyre menteni úgy, hogy később bíróságon bizonyításkor fel lehessen használni?
Le lehet tölteni eml fájlba, aztán a levelezővel megint meg lehet nyitni, próbáld ki, én még nem csináltam, vagy átküldöd egy másik levelezőbe amit nem használsz csak fent tartod alkalmanként belépsz.
2023. szept. 5. 13:31
2/9 anonim válasza:
Vagy csinálsz gmailen belül egy mappát és oda behúzod őket.
2023. szept. 5. 13:38
3/9 anonim válasza:
Egy külön mappát létrehozol, abba mozgatod át.
2023. szept. 5. 13:42
4/9 A kérdező kommentje:
Ez a különmappás dolog tetszik.
De mi van ha újra ír? Be lehet állítani, hogy az általa küldött email-ek automatikusan oda menjenek?
2023. szept. 5. 13:44
5/9 anonim válasza:
#4 szűrővel be tudod állítani.
illetve ha archiválod őket akkor az inboxban nem jelennek meg, csak az összes levél között.
2023. szept. 5. 14:13
6/9 A kérdező kommentje:
Ezekről a szűrőkről tudnál még mondani valamit?
Sose használtam még ilyet.
Hogy kell beállítani pl?
2023. szept. 5. 15:12
7/9 anonim válasza:
#6 tök egyértelmű a használatuk. Keresd meg a beallitasokban a szűrőt. Külön fülön van.
2023. szept. 5. 15:13
8/9 anonim válasza:
Az #1-es eml-es megoldása nem jó, lehet hogy lementi, de ha nagyon akar valaki, bármikor gyárthat úgy eml fájlt, hogy valójában a gyanúsított nem is küldött semmit, ezért szerintem el se fogadnák a hamisíthatóság miatt (kb olyanint ha elfogadnák a személyi fenymásolatát egy bankban nagy összegű pénzfelvételnél) , fontos hogy ahova ment az e-mail, ott megmaradjon a szerveren, így a rendőrség megtud győződni arról, hogy tényleg írt és azt amit. (Akár az e-mail szolgáltatótól is ki kérhetik az összes adatot az e-maillel kapcsolatban -> ip cím stb) A mappába rakás jó ötlet, mivel az a helyén hagyja a bizonyítékot
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!