Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen vétséget követ el az...

Milyen vétséget követ el az aki telefonon keresztül rendőrnek mondja mondja magát?

Figyelt kérdés
Kértem a nevét, rendőri azonosítószámát de egyiket sem mondta meg csak azt hogy ő rendőr. Lekérdeztem a telefonszámát így meg van a neve.
2023. aug. 30. 12:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Van bármilyen bizonyítékod arra hogy kiadták magukat yardnak?
2023. aug. 30. 19:06
 22/30 A kérdező kommentje:
Igen
2023. aug. 30. 19:08
 23/30 A kérdező kommentje:
#19 igen, zsarolásért meg én megyek utána börtönbe, kössz a tippet
2023. aug. 30. 19:09
 24/30 anonim ***** válasza:

23.

Nem vagy tisztában a zsarolás fogalmával! Ha egy jogos követelést kérsz nem számít annak.

Tényleg jogos amúgy ?

2023. aug. 30. 19:12
 25/30 A kérdező kommentje:
Tényleg.
2023. aug. 30. 19:13
 26/30 anonim ***** válasza:
64%
Ha hatóságnak kiadja valaki magát az bcs.de nem fogják megbüntetni ezért csak mert telefonban azt mondta kivéve ha egyéb bűncselekmény is tartozik az ügyhöz!
2023. aug. 30. 19:18
 27/30 anonim ***** válasza:

És van bizonyítékod, hogy rendőrnek adta ki magát? Hogy azt mondta, amit mondott?

Btk. 299. § Befolyással üzérkedés

(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha az elkövető

b) hivatalos személynek adja ki magát, vagy

2023. aug. 31. 15:15
 28/30 anonim ***** válasza:
52%

Az, hogy van sms bizonyítékod, hogy rendőrt fog hívni, még semmi. Ahhoz joga van.

Bizonyítanod nem neked kell tudni, az a rendőrség dolga, de ha név szerint teszel feljelentést, akkor bizony rágalmazást követsz el.

Azt kell bizonyítani, hogy elhangzott az, hogy valaki jogtalanul rendőrnek adta ki magát, és az a valaki az ismerősöd megbízásából tette.

A másik kérdés, hogy nem, nem követelhetsz pénzt, stb. ez hülyeség.

pénzügyi vita esetén nem zsarolhatsz, hanem polgári peres vagy peren kívüli megegyezéses úton stb. tisztázhatjátok, hogy kinek van igaza, és ki kinek fizet.

Valahol arról is olvastam egy állásfoglalást, hogy "nem oké", ha akár jogos feljelentéssel zsarolnak. Itt két külön ügyről van ugyanis szó:

1) pénzügyi vita és

2) befolyással üzérkedés, ill. arra való felbujtás.

Ha azt mondod, hogy ha nem fizet neked, akkor feljelented ezért, akkor bizony te is sáros leszel.

Ez pont az a szint, hogy látok egy céget, ami szabálytalanságot követ el, én meg azt mondom, hogy ha nem fizet nekem, akkor feljelentem a szabálytalanság miatt, akkor ugyanúgy bűncselekményt követek el. Simán feljelenteni jogom van, még kussolni is, de zsarolni nincs jogom, és a zsarolásomra felhasználni a hatóságot ugyancsak nincs jogom.

2023. aug. 31. 15:35
 29/30 anonim ***** válasza:
Sajnos a 27-28 sem ismeri a jogot csak hiszi, higy ismeri.
2023. aug. 31. 19:08
 30/30 anonim ***** válasza:

Bocsánat, rosszul fogalmaztam, akkor lesz rágalmazás, ha kiderül, hogy hamisan vádoltad meg.

Bevasalni csak jogos követelést lehet azt, hogy jogos-e a követelés, amennyiben nincs egyetértés, a bíróság dönt leginkább.

De zsarolni nem zsarolhatod főleg, mivel két külön ügyről van szó.

Azzal "zsarolhatod" hogy hagyjon fel azzal a jogsértő magatartással, hogy kamurendőrökkel zargattat, mert ha nem, akkor feljelented, de azzal nem, hogy ha nem fizeti ki az általad jogosnak vélt pénzt, akkor a kamurendőri dolog miatt feljelented. A pénzzel kapcsolatos ügy miatt

a) tehetsz feljelentést esettől függően lehet csalás, sikkasztás stb.

b) kezdeményezhetsz jegyzőnél fizetési meghagyást. Erre vagy úgy dönt, hogy fizet, vagy úgy, hogy azt mondja, hogy márpedig ő nem fizet, de akkor megy bíróságra az ügy.

2023. aug. 31. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!